Bokrost nem szabad a műtőasztalhoz engedni

  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
Lengyel László

Bokros Lajos maga mélyen demokratikus és szociális érzelmű, de elveiben rémisztően antidemokratikus és antiszociális. Bármikor hajlandó korlátozni a demokráciát és a jogokat, ha azok a liberális gazdasági reformokkal szembekerülnek.

A szocialisták decemberi kongresszusuk óta magukkal voltak elfoglalva (Mesterházy felépítése, kampánystáb üzembe helyezése, egyéni képviselők beindítása), így színpaduk üresen maradt. Úgy tűnhetett, hogy már nem is akarnak annál többet, mint a képviselői lista, a választás csak szükséges rossz, amelyet túl kell élni – kampányra semmi szükség. Nem etették a sajtó nevű bestiát, és tovább keringett kétségbeesetten a holdja nélküli holdudvar. A baloldali „fekete lyukban” megjelent a Bokros-párt, majd az MDF-SZDSZ házasodás fénye. Piacot, reformokat, köztársaságot, demokráciát, jogállamot védő nemzeti közép, szemben nemcsak a Fidesszel és a Jobbikkal, de az előbbi értékeket cserbenhagyó öreg és korrupt MSZP-vel is.

Az MDF ma Bokros Lajos pártja. A választót Bokros nélkül se az MDF, se az SZDSZ nem érdekli. Ha valaki az új MDF-re szavaz, akkor Bokros miatt teszi. Mindenki más, aki ide belép vagy listájára kéredzkedik, csak járulék. Bokros igazi, nehézsúlyú ortodox liberális, másként neokonzervatív gazdaságpolitikus, ehhez mért következetes ideológiai programmal. A gazdasági színpad egyik főszereplője lassan 1987 óta. Mindig tudta – néha túlságosan is –, hogy mit akar, de ellentétben másokkal, stratégiailag és technikailag is képes volt megcsinálni, amit akart. Hihető róla, hogy bármikor bemegy a gazdasági műtőbe, képes operálni, ellenfelei legfeljebb élve boncolnak. Nem szeretném, hogy engem, minket operáljon, mert nem értek egyet ortodox sebészi módszereivel. Inkább elfogadom Surányi nem-ortodox elveit és technikáját. Bokrossal kell mindig konzultálni, csak nem szabad egyedül odaengedni a műtőasztalhoz.

Bokros Lajos politikai könnyűsúlyú dilettáns, aki a politikai térben és időben képtelen elhelyezni magát. Teljes jó szándékkal működik együtt elfogadhatatlan emberekkel, megy bele képtelen politikai manőverekbe. Ami ennél is kellemetlenebb, a parlamenti demokráciát a közgazdasági racionalitás, a piaci reformok ellenfeleként kezeli, s a jogállamiságról tudja, hogy kell, de maga nem tud vele mit kezdeni.

A Bokros fémjelezte párt minden, csak nem langyos vagy üres közép, hanem harcos, liberális erő: Magyar Liberális Párt. A választói demokratikus szoba egyik sarkában a szocialista, a másikban a keresztény-konzervatív, a harmadikban a zöld, a negyedikben a liberális politika ül – a szélsőjobb kintről rugdossa az ajtót. A Bokros párt nem tud más lenni, mint a liberális sarok lakója. Akik MSZP-pótléknak kívánják, műholdnak a szociálliberális holdudvar közepén, Gyurcsány-helyettesítőnek a nagy visszatérésig, akik chartistának szegődnek egy olyan pártba, amely ellen a Charta alakult, eltévesztik a szavazótábort. Ha Bokrosnak jó a liberális üzenete, akkor az MDF nevezetű gazdasági liberális párt bejuthat a parlamentbe liberálisként. Rá szavaznak majd mindazok, akik korábban ortodox gazdasági liberalizmusáért, modernizációs üzenetéért szavaztak az SZDSZ-re, az 1995 előtti Fideszre, s akik szerették Gyurcsány 2006-2008-as reformdiktatúrás politikáját.

Becsületes és tisztességes liberális szavazók. Kell nekik egy gazdasági liberális párt. S mivel a politikai térképen egyszerre van szükség a jövőben liberálisokra, és negyedik pártra a Fidesz, az MSZP és a Jobbik mellett, miért ne lehetne Bokros pártja? (Csak ne higgyük, hogy ebből a szocialistákat helyettesítő váltópárt lesz. S az MSZP ne gondolja, hogy elvesztett szavazat a Bokrosra eső: vajon szeretnének a Fidesz-Jobbik összjátékban egyedül maradni?)

Ez nem morális verseny. Kizárólag kaméleon-pártok – Fidesz, MSZP, MDF - közül választhatunk, az egyetlen messziről bűzlő, „egyenes” hiéna-párt – Jobbik – mellett. A Fidesz hideg racionalitással váltotta át liberalizmusát konzervativizmusra, amikor megüresedett ez a jobboldali hely. Az MSZP számtalanszor átalakította magát az elmúlt húsz évben. Az MDF elvesztette középjobb helyét, de észrevette a liberális egérlyukat, most oda menekül. Mivel a magyar választói magatartás nem kedvez új politikai pártok alapításának, de támogatja a kaméleonságot – mindenki kaméleonná lesz. A választó dühös, ordít: nem megyek el választani! Majd elmegy és leszavaz Kaméleon 1-re vagy Kaméleon 2-re, netán Kaméleon 3-ra – reméljük, nem Hiéna 1-re. Utána egymásra nézünk: – hülyék! Hull a hó és hózik, Magyarország fázik.

Lengyel László

Megírja jó pénzért, ezt

Megírja jó pénzért, ezt az elemzésnek tűnő baromságot, finoman mindenkit a helyére próbál tenni, de a végkifejlet többször is az, hogy a Jobbik az egy szélsőjobboldali hiéna! Addig hallgattam ezt a baromságot, még úgy döntöttem, hogy megvizsgálom ezt a dolgot. Alaposan! Semmiféle bizonyítékot nem találtam arra, hogy a Jobbik szélsőjobboldali lenne. Természetesen relatív értelemben az, mert a jobbik igazi helye egyenlőre foglalt. Az a FIDESZ-é! A baloldal az MSZP-é, ami csak látszólagos, mert az elmúlt évek bizonyítják, hogy Horn Gáborék marionet figurái! A nagyjából középenlévő akármi, amit nem írok a nevén, mert azt annó Antall József fémjelezte. Nos ennek a pártnak az elnöknője politikai KÚRVA lett! Ezt kár tagadni, mert azért saját magunkat, már nem kellene hülyíteni! Ennél ravaszabb, szemétládával még nem találkoztam! Büszkék vagyunk, hogy jogállamban élünk, büszkék vagyunk, hogy demokrácia van, de apró bocsi! Ennél a népi demokrácia is külömebb volt! Az MDF, szó szerint minden tagját, ez a politikai markotányos, szép sorba kirugdosta! Már régen megfigyeltem, ha bármi sérelem éri az igazi demokráciát, a többi párt akkor se szól bele a másik párt szemétségébe! Az MSZP sorba szüntette meg az alapszervezeteit, kuss volt! Rogán Antal ügyében kuss volt! Most egy ősi fideszest a szabad véleménynyílvánítás nevében egyszerűen kipenderitettek! Kuss van!!!
Elmentem egy Jobbik rendezvényre! Óriási csalódás volt! Le voltam taglózva a meglepetésektől! Szörnyű! Sehol egy horogkereszt, sehol egy fasiszta jelvény, sehol egy pici zsidózás, cigánykérdést totálisan kieelemezték! Senkit nem akarnak meggyilkolni, akasztani se akarnak, stb. Téboly!!! Pedig azt gondoltam, hogy élve nem is fogok hazaérni, ezért biztos, ami biztos, otthon érzékeny búcsút vettem a szeretteimtől. Egyet viszont akarnak! Rendet! Rendet, és becsületes elszámoltatást, természetesen törvényesen! Gondolják Ők! De hol itt a törvény! Címeres gazemberek háziőrizetben? Mindig csak Ők? MAJD AKKOR HISZEK A TÖRVÉNYESSÉGBEN, HA AKÁRMELYIK BÍRÓ EGY HAJLÉKTALAN BŰNÖZŐT HÁZIŐRIZETRE ÍTÉL! Micsoda bajba lenne a jogállamiságunk, az egyenlő elbírálásunk!
Ez nem egy kortes írás, ez az én véleményem a tapasztaltakról! A meghívott vendég beszámolt, főleg a kérdések miatt, hogy saját maguknak fékeket állítottak be, mégpedig előre. Nem sorolom tovább, mindenki olvassa el a programjukat, hogy hol? keressék meg! Én nem tudom, én meghallgattam őket eredetiben! Rengetegen voltunk, sok kamera, fotócsoda, hogy melyik masinának ki nyomta a "REC" gombját, az láthatóan senkit nem érdekelt. Kedves viaskodó két párt! Nem kéne feljelenteni az előadót? Mondjuk rágalmazásért? Nem ám! Ciki lenne, ha kiderülne, hogy ezek nem rágalmak!
Kicsit, ott ellopva a felmerült kérdéseket: Miért szavasztuk meg Románia Eus felvételét? persze úgy gondolom, hogy feltétel nélkül! Mindent teljesítettek volna. Liszaboni szerződés? Hogy lehet, hogy hatalmas többséggel a parlament megszavaszta a korrupt dolgok titkosításának feloldását megnehezítő törvényeket? Külön érdekelne hogy Dr. Gyimesi Endre hogy szavazott? Egyedüli kormányzásra készül a FIDESZ! Miért osztoszkodik a mai nap is a frekvenciákon 50-50 arányban az MSZP-vel? Miért nem a jobbikkal, akinek már majdnem 20%-al több van, mint ezeknek a népnyúzóknak? Mi megy itt? Gondolkodjatok! Rájöttök!
Két fontos feladatom van! Ma eldöntöttem! Megakadályozni minden erőmmel, hogy a látszólagosan báránybőrbe bújt liberálisnak mondott söpredék be ne sétáljon ibolyka bűzös szoknyája alatt a Parlamentbe! Bokros, az egy külön kategória. Ő egyszerűen buta! Amit Ő egyedül művelt ezzel az országgal, a helyében Dél-Amerikában bújdosnék! Annyi essze azért van, hogy mi még nálánál is butábbak vagyunk, mert nem emlékszünk, vagy nem akarunk, és visszaosont! Természetesen mibelénk már '56 óta egyszer-kétszer, belénklőttek!
Minden esetre akkor is a jobbikra szavaznék (mától), ha fasiszták lennének, meg nácik!
Bár arról se tudok sokat, csak emlékszem, hogy mindenki munkatáborból jött haza, nem rég mesélte a rádióban a kisKabos, Újabban haláltábor! Na mindegy, akik Őszintén felvilágosítanának, már nem élnek, és hál' Istennek itthon haltak meg ágyban, párnák közt.
Szóval a jobbikra fogok szavazni, mert még nem született olyan ember a világon, aki ekkora hitt előnnyel ne sétálna bele az akármilyen diktatúrába! Ezt viszont nem engedhetjük meg magunknak.
Mindenki kontrolálja saját magát és a hírdetett dolgokat. El fog mindenki jutni addig, hogy itt sűrgős rendrekásnak kell jönni! A gazember, az gazember, még akkor is, ha narancsos! Nincs különbség!!!

619219

Bár úgy kezdtem, hogy kár ide írni, de hátha megmutatja valki a Gyimesinek ezt az írást, meg Lengyelnek! Meg Ők úgy se írnának! Más fogja mindkettő tollát!!!

Még a végén ...

az is kiderült, hogy aki rezzenéstelen fejjel nézi végig azt a telet, ami megölt több mint száz embert, és amiben -nem is kicsit- ő is benne volt, az liberális.
A cikk úgy indul, mintha csak szidni akarná a bajuszos barátunkat, és aztán minden mondat második fele megpróbál meggyőzni, hogy "igen, ez a liberalizmus".
Már ne is haragudjatok, de NEM.
Ez embertelenség!
Ez emberellenesség.
Ha ezt Liberalizmusnak hívják, akkor sem kérek belőle!
Aki a kiválasztódás társadalmát élteti, az élteti a lakáskeselyűk uralmát, a bálozó, álszent aljas gazemberek társadalmi uralmát, akik megvásárolják a munkásaik házát abból a haszonból, melyre ők munka nélkül, a melósaik munkájának eltulajdonításából tettek szert.
Minden visznek, és Bokros ezt csak úgy hívja: Piac!

Bokros nem liberális,

Bokros nem liberális, ultraliberális.

Tartalom átvétel