Dunaszerdahely.....Most kell a józan ész, a nyugtató szó és tett!!

  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.

Nagyon nincs szükség jelen helyzetben egy kis szomszédgyűlöletre… Sajnos beérett néhány alkoholista, drogos felbujtó aljaskodása, a tétlen politikusok kivárásra játszó tutyimutyisága.
Nem tudom, Szlovákiának miért érdeke a szomszédi kapcsolatok rongálása, és azt sem tudom, miért nem mer nyíltan fellépni – természetesen megdönthetetlen bizonyítékok birtokában – kormányunk a Szlovákiában kialakult magyarellenesség ellen az EU illetékes szerveinél.
Sajnos a 2006-os tömegoszlatás felelőseinek elrejtése radikalizálta a fiatalságot, akiket persze nyom még a gazdasági helyzetből fakadó bizonytalanság is.
Most kell értelmes szóval, erre az egy ügyre koncentrálva azonnal megoldást találni, mert az elszabadult indulatok polgárháborúhoz vezethetnek.
Ha én lennék az illetékes elv-polgártárs, felkeresném azonnal a konkurens politikai pártok vezetőit, s ezzel az eseménnyel kapcsolatban megoldási javaslatot ismertetnék határidőkkel, nyilvános cselekvési tervvel – rendkívüli TV-adás keretében, természetesen az összes média értesítésével.
Ebben a feszült helyzetben tán nem kéne egymásra, még a szélsőségesekre sem mutogatni.
fat

eszméletlen állapotban is rugdosták a fejét

Ma műtik Lengyel Krisztiánt - eszméletlen állapotban is rugdosták a fejét
2008-11-03. 09:09

Interjú a neve elhallgatását kérő baráttal, akivel együtt ment élete első meccsére Krisztián. Megerősítést nyert: életben van, hétfőn műtik és nem igaz a vád, miszerint részegen leesett a lelátóról és epilepsziás rohamot kapott.

Mit tudsz Krisztián állapotáról?

A mai (nov. 2. - a szerk.) információim szerint holnap fogják őt operálni, ugyanis az állkapocscsontja szilánkokra van törve és a harmadik nyaki csigolyája van elrepedve vagy eltörve, nem tudom. Ma már nem engedtek be, csak a szüleit engedték be a kórházba.

Túl van az életveszélyen, vagy ez még mindig nagyon komoly?

Azt mondták az orvosok, hogy stabilizálódott az állapota, de lehet, hogy műállkapcsot fognak neki behelyezni.

Ott voltál a helyszínen, majdhogynem Lengyel Krisztián mellett. Mi történt pontosan?

Többször mutatta a tévé és az interneten is rajta van, hogy ok nélkül támadtak a kommandósok. Tehát nem volt semmiféle dobálás vagy esetleg valami zaklatás, akármi, provokálás. Ok nélkül nekünk rontottak, végigfutottak az egész szektoron. Aki feküdt, összerúgták; aki próbált segíteni a fekvő, megvert embereken, ugyanúgy megverték. Szóval sokkoló esemény volt. Krisztián nem volt eszméleténél, amikor az emberek kihúzták a tömegből; elhajtottak onnan mindenkit a kommandósok és elkezdték még úgy eszméletlenül ütni-verni, rúgni a fejét.

Még utána is?

Úgy eszméletlen állapotban, félmeztelenül, levetkőztetve fejére tapostak és viperával szétverték.

És mikor érkeztek meg a mentők, hogyan került a mentők közé ezek után?

Segíteni próbáltak a szervezők és egy-két gondozó, vagy én nem tudom, kik voltak azok a meccsen, de őket is megverték. Majd Krisztiánt behúzták a pályára és otthagyták. Akkor futottak oda a mentősök és újraélesztették. De tudomásom szerint nemcsak őt, mást is. Őt vitte el a helikopter. Szóval nem ide hozták a városi kórházba. Amúgy úgy láttam, őszintén megmondom, én úgy hittem, hogy meghalt.

És te, mint barátja, mit éreztél mindeközben?

Hát... én még mindig nagyon rossz állapotban vagyok, ugyanis a szülei úgy engedték el - ez volt élete első meccse -, hogy én vigyázok rá. Szóval rám volt bízva.

Hány éves?

Talán még nem is töltötte be a huszadikat.

Voltak olyan információk, a média nagyon sokszor azt hozta le, hogy először széket dobáltatok. Úgy hallottuk, hogy egy olyan szektorban voltatok, ahol talán székek sem voltak. Ez igaz?

Nincs ott egy se, az egy egész betonlépcsőből álló szektor, ahol semmi más, csak lebetonozott vaskorlátok vannak. Szóval sehol egy szék, sehol. A meccs előtt pár nappal komplett kitakarították a stadiont, úgyhogy nem volt mivel dobálózni. A kapuban elvettek mindenkitől mindent, ami esetleg olyan volt, hogy veszélyes lenne.

Te most Dunaszerdahelyen élsz?

Igen.

Milyen most a hangulat?

Hát nagyon rossz, mert a szlovák média, a rádió és a tévé már most a magyarokat okolja. Szóval a legjobb védekezés a támadás ürügyön már a magyarokat okolják, vádolják és kérdések elé állítják avégett, hogy tegnap szlovák zászlót égettek a fővárosban. Mindig a magyarok a rosszak, minket vádolnak.

Téged ért bármilyen atrocitás?

Én most megúsztam. Pár évvel ezelőtt én voltam ilyen helyzetben, ugyanígy DAC-Slovan meccsen.

Tehát ez már nem az első eset, de ennyire durva még nem volt.

Ez ennél durvább már nem lehetett volna. Ők úgy mentek oda, hogy nekik nem számít, ha ott valakit megölnek. Ez biztos.

Azt is hallottuk, hogy miközben ütöttek mindenkit, elég érdekes mondatok hangoztak el a rendőrök szájából. Ez igaz?

Az egész meccs során állítólag a zsolnai kommandósok - mint tudjuk, Zsolna Ján Slota lakhelye - vigyáztak a dunaszerdahelyiekre, és a pozsonyi kommandósok pedig a slovanistákat védték, akiket figyelmeztettek állandóan, ha kerítésre másztak, ha füstbombát dobtak be. Minket egy szóval nem figyelmeztetett senki, rögtön támadtak. Ez egy előre megszervezett magyarverés volt. A meccs közben sokszor elhangzott a kommandósok szájából az, hogy "az utolsó meccs Besztercebányán lesz, várunk titeket" és mutogatták, hogy a nyakunkat fogják elmetszeni.

Visszatérve egy kicsit Krisztiánra, ő az, akire azt mondta a média, hogy epilepsziás rohamot is kapott.

Igen, szó sincs ilyenről.

Tehát ez is egy téves információ.

Hamis, pontosan. Olyan is volt már, hogy annyira részeg volt, hogy lefordult a betonlépcsőkről és azért van úgy összeverve. Ez is hamis.

Ha jól tudom, akkor szesztilalom is volt a városban.

Igen, a meccs alatt.

(Szent Korona Rádió)

Dunaszerdahelyi botrány: a szlovák rendőrség hazudhatott

Olyan amatőr videofelvételeket mutattak be Dunaszerdahelyen a helyi futballcsapat vezetői és a város polgármestere, amelyeknek egyetlen jelenete sem igazolja a szlovák rendőrség állításait, ellenkezőleg: a képsorokon látható, hogy az egyik kommandós minden ok nélkül odalép egy békésen ácsorgó idősebb magyar szurkolóhoz és a megüti.

A sajtóértekezleten levetített jelenet közvetlenül megelőzi azokat a pillanatokat, amikor a szombati DAC–Slovan mérkőzésen a népes rendőrosztag elkezdi kiszorítani a „magyar” szektorból a minden ellenállás nélkül hömpölygő embereket. A szlovák rendőrség azt állítja, hogy ellenkező bizonyítékok vannak a birtokában, de ezeket egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

"Vasárnap közleményt

"Vasárnap közleményt adott ki Kormányszóvivői Iroda is, ebben az olvasható, hogy a magyar kormány azonnali, minden részletre kiterjedő vizsgálatot kér a szlovák hatóságoktól a dunaszerdahelyi futballmérkőzésen történtekről. A magyar kormány választ vár arra, hogy milyen indokai voltak a rendőri beavatkozásnak, illetve arányosak voltak-e a szlovák rendőrség által alkalmazott eszközök - áll a közleményben. A Fidesz néhány órával korábban azt nehezményezte, hogy a kormány hallgat az ügyben és nem kér magyarázatot Pozsonytól."
Ezért rohad itt minden....
A nyilvánvaló vészhelyzetben sem jön létre nemzeti összefogás...
A FIDESZ számon kér, a kormány nem egyeztet, két parlamenti pártnak még véleménye sincs.
Félő, ha megtámadnák Magyarországot, a két szemben álló párt először az ellenséggel próbálna egyezkedni
fat

Tartalom átvétel