Ebűl szerzett jószág nem vész el

  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.

Dr. Léhmann György 8600 Siófok Szűcs u. l. (tel: 84/313-176 és 20-4939851, e-mail: lehmann@invitel.hu) ==========================================================================

(Alábbi iratom http://invitel.hu/lehmann Internetoldalon„Ebül szerzett jószág nem vész el” cím alatt olvasható)

„Adjunk hálát az istennek, hogy tettünk annyit,

Miszerint üldözésre érdemesek vagyunk.”

(Kossuth bátorítása Wesselényihez)

Május 24-én adott sajtótájékoztatót Gálfi István vállalkozó és Fideszes Dr. Kupper András újbudai önkormányzati képviselő azzal az üggyel kapcsolatosan, mely szerint a vállalkozó videofelvétellel bizonyítottan 2007-ben adott át 2,2 millió forint kenőpénzt Wieszt János újbudai önkormányzati képviselőnek a vállalkozó által 1992 óta bérelt Bartók Béla úti üzlethelyiség megszerzése érdekében.

A sajtótájékoztatóról készült híranyag egyik bekezdése a következőképpen szól:

„A kenőpénz átadásáról szóló felvétel 3 éve volt Gálfi István birtokában, de állítása szerint korábban egyetlen embernek sem mutatta meg. Azt mondta, hogy eddig azért nem fordult a rendőrséghez az ügyben, mert szerinte eltussolták volna azt. A kérdésre, hogy mi változott a rendőrségnél a korábbiakhoz képest, a férfi láthatóan zavarba jött, többször közölte, hogy nem érti a kérdést, majd azt mondta, hogy erről a rendőrséget kell megkérdezni.”

Legutóbbi írásomban – „Víz és csatornadíj magyar módra” című – már foglalkoztam azzal, hogy a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt-nél történt cselekmények miatti feljelentésem alapján Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság által lefolytatott nyomozati eljárásban beszerzett könyvszakértői vélemény megállapította azt, hogy a cég vezérigazgatója úgy tudott felvenni kétszer 3 millió forint végkielégítési összeget, hogy státuszának folyamatossága mellett 2006. március 13-tól 2006. augusztus 31-ig kettő darab határozott időtartamú munkaszerződést kötött a céggel. Majd ennek a könyvszakértői véleménynek ismeretében tették át 200.000.-Ft. alatt kárösszegre utalva az ügy intézését úgy a Siófoki Rendőrkapitánysághoz, hogy egy hónap múlva itt a nyomozást megszüntették.

Azaz tudom azt, hogy Gálfi István vállalkozó reálisan tarthatott a rendőrség eltussolási szándékáról az esetben, amennyiben a hatalmi elitnek az ügy rendőrségi felderítése nem tetszik, de engem fenti ügyben foglalkoztatott az is, hogy vajon nincs-e más oka is a három éves feljelentési késedelemnek.

------------------------

Ennek okából megvizsgáltam Gálfi Istvánnak a közleményben megadott nevű – Qwerty Computer Számítástechnikai Kft. – cégének Cg. 01-09-0460452. cégszám alatt nyilvántartott adatait, megállapítottam azt, hogy a cég székhelye 1999-től Budapest Bartók Béla út 14. szám alatt található, és főtevékenysége 9/85. számú cégbejegyzés szerint „Egyéb máshová nem sorolt iparcikk-kiskereskedelem” tevékenységi kör.

Ellenben Gálfi Istvánnak nem csak ez a cége található a cégnyilvántartásban, hanem a Cg. 01-09-067941 cégszám alatt nyilvántartott L.P.-TRADE Kft nevű cége is, mely cég székhelye 1999-től Budapest Bartók Béla út 14. szám alatt található, és főtevékenysége 9/45. számú cégbejegyzés szerint „Egyéb máshová nem sorolt iparcikk-kiskereskedelem” tevékenységi kör.

Legfelsőbb Bíróság eseti döntés kapcsán már foglalkozott azzal, hogy egyéb feltételek fennállása esetén mikor ad alapot büntetőjogi felelősségre vonásra az a körülmény, ha ugyanazon személyi kör ugyanazon tevékenységeket gyakorolja több cégben, ezért lehetséges az is, hogy Gálfi István elsősorban nem a rendőrség eltussolási szándékától tartott három évi késedelme során. Hanem reálisan tarthatott attól is, hogy ha feljelentése alapján Wieszt Jánost büntetőjogi felelősségre vonják, akkor Wieszt János feljelentése alapján más bűncselekmény miatt Gálfi Istvánt is felelősségre vonhatják.

Ennek ellenére a május 24-i sajtótájékoztatón Dr. Kupper András önkormányzati képviselő mellett Gálfi István vállalkozó már mindezektől nem tartott. Sem a rendőrségi eltussolástól, sem attól, hogy a több azonos tevékenységi körű és székhelyű cégével kapcsolatosan felelősségre vonása lehetséges. Szerintem ennek oka az volt, hogy Dr. Kupper András, vagy Dr. Kupper András társainak az önkormányzati választás előtt 5 hónappal jól jött a rivális lejáratása, és azzal nyugtatták meg Gálfit, hogy a vesztegetési ügy részleteinek kiteregetése esetén semmiféle bántódás őt nem érheti.

Ilyen előzmények után meggyőződésem az, hogy a rendőrség példás módon, eltussolási szándék nélkül fogja a nyomozást lefolytatni Wieszt János ellen, míg Gálfi Istvánnak azonos székhelyen lévő azonos főtevékenységű körrel rendelkező cégeivel kapcsolatos törvénytelenségi lehetőségek rajtam kívül senkinek fel nem fognak tűnni.

------------------------

Mint ahogy lehetséges, hogy csak nekem tűnt fel az is, hogy amennyiben 2008. októberében Siófok Polgármestere és felesége megszerezte a Cg. 14-09-306919 cégszámon nyilvántartott 3 millió forint jegyzett tőkéjű „Ingatlankezelés” főtevékenységű SIÓ INGATLANTÁR Kft üzletrészeit, majd három hónap múlva ez a cég megszerezte a Cg. 14-09-306033 cégszámú 30 millió forint jegyzett tőkéjű SIÓ-INVEST Kft üzletrészének felét úgy, hogy ebben az időben az utóbbi cégnek a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács által kiírt pályázat folytán 230 millió forint támogatást nyújtottak „barnamezős beruházás” címen, nem bizonyos az, hogy ebben a támogatási eljárásban minden törvényes volt, és az, hogy Siófok Fideszes Polgármesterét saját és családja gazdagodásán kívül más célok komolyabban érdekelnék.

===================

Visszatérve a DRV Zrt-nek SZDSZ holdudvarához tartozó vezérigazgatója 6 millió forintos végkielégítésével kapcsolatos büntetőügyre, fentiek szerint lehetséges rendőrségi eljárások okaival kapcsolatos következtetések ebben az esetben tovább bonyolódnak. Abból kiindulva, hogy Gálfi István vállalkozó állítása szerint a feljelentését a rendőrségen korábban eltussolták volna, de ebből következően Gálfi szerint most már nem tussolják el, és Fideszes Dr. Kupper Andrást mellette látva nyilvánvalóan azért nem tussolják el, mert kormányváltás történik.

Logikus. A rendőrség a belügyminiszter utasításait köteles teljesíteni, a belügyminiszter a miniszterelnöknek felel, Magyarországon pedig emberemlékezet óta nem volt olyan miniszterelnök, aki elsősorban csak a hozzá lojális párttársaival szemben ne lett volna elnéző…

Ennek a logikának mentén a DRV-s vezérigazgató dolgaival kapcsolatosan gondolhatnánk arra is, hogy a Fideszes miniszterelnökre tekintettel jövőben semmi nem indokolja a rendőrségi eltussolást, csakhogy ez nem ilyen egyszerű. Ugyanis mi van akkor, ha a DRV Zrt-ből nem csak a vezérigazgató és szintén SZDSZ-es sleppje húzott eddig törvénytelenül hasznot, hanem mondjuk olyan beszállítócég biztosította az elmúlt években a DRV Zrt részére a működéshez szükséges alkatrészeket, mely cégnek vezetője az első Orbán kormány időszakában éppen a kormány közelében tevékenykedett. És esetleg ennek a monopolhelyzetben lévő cégnek nagyobb volt az aránytalanul magas haszna a DRV Zrt-nél a fogyasztók kárára, mint 6 millió forint.

Akkor a rendőrség szerintem a DRV Zrt vezérigazgatójának 6 millió forintos végkielégítési ügyében továbbra is eltussolja az ügyet úgy, mint ahogy a feljelentésem alapján elrendelt nyomozás végén már tették. Ha vegytisztán, minden Fideszes kötődés nélküli, illetve Fideszes érdekeket nem sértő ügyeket kell vizsgálni a rendőrségnek, szerintem csak akkor fogja tenni a dolgát. Azaz szerintem közszereplői elkövetői körben a rendőrség által kellően felderített egy ügyre 99 eltussolt ügy jut a jövőben is.

Úgy, mint korábban. Úgy, mintha semmiféle kormányváltás sem történt volna. Csak a szereplők mások.

========================

Fentiekben példázni kívántam azt, hogy ténylegesen a kettős, egymástól független hatalmi ág hazánkban már nem létezik. És köztudottan az országos és helyi végrehajtói-törvényhozói hatalmi elitnek minden képzeletet felülmúló önzése és erkölcstelensége tönkre tette gazdaságilag és erkölcsileg is az országot, a demokráciát és jogbiztonságot, az itt élő tisztességes embereket, és elvette tőlük azt a hitet, hogy tisztesség létezik a világon. Nincs olyan nap, amikor telefonon, nevük elhallgatása mellett ne tájékoztatnának elszegényített és kifosztott emberek arról, hogy a többszázezer embernek szolgáltatását végző siófoki önkormányzati tulajdonú cég vezérigazgatója a cég dolgozóival hol építteti sokadik házát munkaidőben úgy, hogy még a cég jelzése is látható a munkások ruházatán az építkezés közben. Vagy arról, hogy miként adtak el nagy értékű járművet nevetséges áron idegen országba azért, hogy helyette másikat bérelhessenek, majd méregdrágán újat vegyenek a szolgáltatás díjának folyamatos emelése közben. Illetve az ezekhez hasonló ügyekről.

Ebben a tarthatatlan erkölcstelen helyzetben azt hallom ma reggel is a sokadik szörnyülködő televízióstól, hogy a parlamentben egy héttel ezelőtt az egyik jobbikos képviselőt addig cukkolták dr. Kupper Andráshoz hasonló erkölcsiségűek, hogy az a kocsmából ismerhető szólással válaszolt. Miközben manapság akár büszkék is lehetnének a kocsmába járók azért, mert ott biztosan nem lehet találkozni a hazánkat tönkre tevő fehérgalléros bűnözőkkel.

És ha már szóba hoztam a Jobbik pártot, nekem április 11-e óta velük semmiféle kapcsolatom nincs. Felkértek az elmúlt év végén siófoki országgyűlési képviselőjelöltségre, anyagi támogatás nélküli kampányolásra, és én ezt örömmel azért vállaltam, mert keresztény erkölcsiségű nemzeti radikális, nem korrumpálódott pártról lévén szó velük a lényeges társadalmi problémákat illetően azonosan gondolkodom. Szívesen terjesztettem nevükben is a kampány alatt velük azonos nézeteimet, ismertettem a jövő hasznos lehetőségeit úgy, hogy a Jobbik párt nekem soha nem ígért semmit, ezt be is tartotta, Egymásnak nem tartozunk, és igaz magyar emberként örülök annak, ha hazámnak tudtam valamit használni.

===================

Rátérve a néhány napja ismert „Nemzeti Együttműködés Programja” elnevezésű kormányprogramra, jó lenne, ha a program alkotói tudomásul vennék azt, hogy tisztességes ember csak akkor tud együttműködni bárkivel, ha annak személye és az együttműködés tartalma számára megfelel. Olyanokkal, akik közszerepvállalásukat folyamatosan arra használták fel, hogy elsősorban saját maguknak, rokonaiknak, hasonszőrűeknek javára mások megkárosításával tevékenykedjenek, vagy úgy jutottak a nemzet vagyonát apasztva jövedelemhez, hogy ezért nem tettek semmit, - tisztességes ember nem működik együtt.

Ami pedig a tartalmat illeti, a hozzám hasonló érzésű, de naivan, hiszékenyen gondolkozó honfitársaim számára legfontosabb tartalmi elemnek a programban a miniszterelnök-jelölt által ígért „elszámoltatásnak” kellett volna lenni. Ugyanis többségük az ország elszegényítése miatti nyomorúságos és kiszolgáltatott anyagi helyzetük miatt a szavazáskor az „elszámoltatási” ígéret miatt abban bíztak, hogy az elmúlt húsz évben a hatalmi elit tisztességtelen magatartása miatt ellopott, elcsalt, elsikkasztott, elkótyavetyélt nemzeti vagyonnak visszavételét, vagy a felelősöknek megfelelő ellenérték megfizettetését fogja célozni az ígért elszámoltatás. Annak a vagyonnak, mellyel történő tisztességes rendelkezés után életviszonyaik elviselhetőbbek lesznek.

Ezzel szemben a programból kiderült az, hogy szó sincs az ellopott, elcsalt, elsikkasztott, elkótyavetélt nemzeti vagyon értékének megfelelő kár felelősei általi megtéríttetésének programalkotói szándékáról. Helyette a 85 oldalas program 43. illetve 44. oldalán az „Elszámoltatás” alcím utáni 22 soros szövegrészben kétszer használja a „szocialisták” szót a leköszönő kormány megjelölésére azt magyarázva, hogy milyen fontos a leköszönő kormány elszámoltatása, majd a választási ígéretnek lényegét ennek a fejezetnek utolsó mondatában ekként foglalja össze:

„A múlt lezárásának feltétele a pontos, precíz és felelősségteljes elszámolás, ami nem jelenthet politikai leszámolást – hiszen a célja a törvényes rend helyreállítása és a törvények betartatása.”

Jól érthetően ez a mondat ténylegesen azt jelenti, hogy a múlt lezárásának egyetlen feltétele az, hogy a bukott szocialista kormány a vonatkozó számviteli és egyéb jogszabályok betartásával, azaz nem kétségesen pontosan és precízen, felelősségteljesen elkészíti a különböző mérlegeket, egyéb könyvelési tételeket, azaz elszámol.

Eszerint ha pontosan, precízen, felelősségteljesen elkészíti a szocialista bukott kormány elszámolását, a programalkotó szándéka szerint elfelejthetjük a múltat. Dr. Kóka János és a többiek megtarthatják a helikoptereiket, egyéb akár tisztességtelenül szerzett vagyontárgyaikat is, és kezdhetjük a jövőt.

Szemérmetlenül tehát ehhez a programponthoz is kérik a program címe szerint a nemzeti együttműködést a Centrum Parkoló Kft Kupper András nevű tulajdonosa Dr. Kupper András nevű unokaöccsének társai.

--------------------------

Ide kapcsolódóan a program 84. oldalának 3. bekezdésében egy érdekes mondat is olvasható:

„Könnyű belátni, hogy a nélkülöző ember nem tud igazságos lenni, mert a megélhetéséért küzd, s ha kell, másokat eltiporva keresi saját maga biztonságát.”

Magyarra fordítva azáltal azt közli a kormányprogram, hogy magyar ember ha nélkülözik, ha a megélhetéséért küzd, másokkal szemben képes bármiféle aljasságra. Szégyellje magát ezért a magyarokat sértő mondatáért az, aki írta. Javaslom neki azt, hogy amikor általánosságban, magyar honfitársaimról állapit meg becstelen tulajdonságot, ne saját magából és társaiból induljon ki.

Írja azt, hogy ha a program szerkesztőihez hasonlók nélkülöznének, küzdenének a megélhetésükért, akkor másokat eltipornának, hiszen ebben a megállapításban semmi különös sincs. Hiszen akkor is eltipornak ők másokat, ha nem nélkülöznek és nem küzdenek a megélhetésükért.

Csak a nélkülöző, reménytelen helyzetben lévő tisztességes népemről ne írjon hozzáértés híján semmit.

Még elitélendőbbé az teszi a programban olvasható ennek a mondatnak szerkesztőjét az, hogy a magyaroknak gyalázásával célja volt. Az volt a célja, hogy a nélkülöző, megélhetésükért küzdő embereknek szándékát, vagy gondolatát még csak fel se tételezzük igazságosnak akkor, ha az ellopott, elcsalt, elsikkasztott, elkótyavetélt nemzeti vagyon visszaszerzésével foglalkoznak.

A program következő szavaival pedig belegabalyodott ebbe a problémába:

„ A biztonság megelőzi az igazságosságot…”

Ugyanis ha egy mondattal korábban megállapította azt, hogy nélkülöző ember nem tud igazságos lenni, akkor mi szükség volt itt az igazságosság sorrendjét ismertetni. És egyáltalán mi alapozta meg azt az állítását, hogy a biztonság megelőzi az igazságosságot. Egyáltalán miért került ilyen viszonyba két teljesen eltérő értelmű fogalom.

Egy magyarázatot el tudok képzelni erre nézve. Mondjuk azt, hogy ezáltal azt az üzenetet kaptuk, hogy akár igazsága van valakinek, akár nincs, a biztonság érdekében mostantól kuss!

Hiszen az ekként olvasható kormányprogram szerint a biztonság megelőzi az igazságosságot…

Dr. Léhmann György

Siófokon 2010. május 28. napján.

Tartalom átvétel