Ezt már ne!!!!!! - a vonattragédiáról

  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.

A tragikus vonatbalesetről egy bűntakargató/vagy hülye tudósítás:

„Elképzelhető, hogy a biztosítóberendezés hibásodott meg; később vizsgálják azt, hogy nem kábellopás áll-e a háttérben.”

Idióták, olvastassátok már fel magatoknak ezt a néhány sort:
Vigyetek oda egy vasúti szakembert és nézessétek végig, hogy a biztosítóberendezés összes kábele hiánytalanul meg vagyon-é?
Ha meg van az összes kábel, akkor nem történt kábel-lopás.
Ha nincs meg az összes kábel, akkor kábel-lopás történt.
És ha az történt, akkor korra, fajra, nemre, vallásra való tekintet nélkül intézkedni kell végre
fat

Lehet, hogy nem a

Lehet, hogy nem a mozdonyvezető volt a hibás a tragédiánál

Nem kapcsolta ki a mozdonyba szerelt biztosító berendezést - ezt mondta a személyvonat vezetője az ütközés után.

Erről Heinczinger István beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A MÁV vezérigazgatója azt mondta: a mozdonyvezető elmondása szerint tudott a 15 kilométer/órás sebességkorlátozásról, azonban azzal kapcsolatban az elektronika később egy feloldó jelzést küldött neki, így gyorsított.
Heinczinger István azt mondta: már korábban is hibásodott meg a biztosító berendezés, azonban az ilyen helyzetekre is megvannak a szabályok a MÁV-nál.

http://atv.hu/videotar/2008_okt_lehet__hogy_nem_a_mozdonyvezeto_volt_a_hibas_a_tragedianal.html

Nem kábellopás okozta a vonatbalesetet

A kiterjesztett helyszíni szemle során elektromos bemérésre került egy zárlatos, nagyfeszültségű vezérlőkábel, ami a vasúti biztosító berendezéssel van összeköttetésben. Az elektromos bemérést követően a vasútbiztonsági szakemberek mintegy másfél méternyi mélységből feltárták a hibás kábeldarabot. A kábelzárlat kihatással van a vasúti biztosító berendezés működésére, azonban ez a műszaki meghibásodás nincs okozati összefüggésben a balesettel. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság cáfolja azokat a sajtóértesüléseket, hogy a balesetet kábellopás okozhatta, ez a jelenlegi eljárási adatok alapján egyértelműen kizárható. A helyszíni szemle várhatóan éjfél körül befejeződik – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

de azért, 1 nap múlva....

Igazolni kell minden gramm fém eredetét

Fémkereskedelmet csak az folytathat, aki teljes nyilvántartást vezet a vevőkről, eladókról és a termékekről is, tartalmazza a fémkereskedelem szigorításáról szóló, most elkészült törvénytervezet.

Elkészült a színesfémlopások visszaszorítását célzó törvénytervezet szövege, és ha kedden befejeződnek az egyeztetések róla, akkor még ezen a héten, ha nem, akkor a jövő héten kerül a kormány elé, jelentette be a kormányszóvivői tájékoztatón Kondorosi Ferenc az Új rend és szabadság programjának kormánybiztosa.

Mint elmondta, nehéz egzaktan meghatározni, mi a színesfém, ezért inkább fémkereskedelemről beszélnek, amely jóval szélesebb termékkörre terjed ki.

A tervezet szerint a fémkereskedelem engedélyköteles lesz. A törvény széles körű dokumentációs kötelezettséget írna elő, a fémárukat például csak megfelelő, szigorú számadású nyomtatványokkal lehetne szállítani. Teljes körű nyilvántartást kellene vezetni a vevőkről, eladókról és termékekről is. A szabályozás filozófiája olyan lesz, mintha jövedéki termékről lenne szó - mondta.

Az engedélyezés, ellenőrzés hatáskörét a vám- és pénzügyőrség kapná a tervezet szerint. Számos feltételt vizsgálnának, a törvény például 25 millió forintos biztosíték adását írná elő. Szigorítanák a kiszabható büntetéseket is.

A cél az, hogy a jogszabályokat betartó, tisztességes fémkereskedő békésen tudja végezni tevékenységét, az illegális pedig fennakadjon az ellenőrzés rostáján - mondta. Az Új rend kormánybiztosa egy újságírói kérdésre válaszolva elmondta: nem színesfémlopás okozta a hétfői balesetet Monorierdőnél.

Lemondtak....

2 ember vállalta a felelősséget, bár nem biztos, hogy ők hibáztak..... Ha bebizonyosodik, hogy kábellopás miatt történt a tragédia, akkor a rendészeti miniszter lemondása kötelező, hiszen évek óta fosztogatják a vasutat a terroristák, akik akkumulátort, síncsavarokat, kábeleket, síneket, sőt szerelvényeket is lopnak... és ellenintézkedésekre - néhány atyáskodó ejnye-bejnye kivételével - nem került sor
Most már - te tetyetotya miniszter - a gátakból lopják a fémet.
Ha nem intézkedsz, tömeggyilkos hazaáruló lehetsz....
Megéri e cím azért, hogy néhány álmodozó liberális tovább terjessze hülye véleményét a toleranciáról, meg a megélhetési bűnözésről?
fat

blöff

"Több hónapos, alapos vizsgálat után lehet megmondani, hogy mi okozta a Monorierdőnél hétfőn bekövetkezett vasúti balesetet" - mondta Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek.
Ezért tart itt az ország.... Ha azt mondja a vizsgáló, hogy a sokkot kapott személymozdony-vezető meghallgatása után tudnak végső véleményt mondani, azt elhiszem...
de a több hónap csak az ügy pihentetésére, a megfelelő eredmény elérésére, kommunikálására kellhet
fat

A mai helyzetben, ha

A mai helyzetben, ha kábellopás lenne akkor azt államtitokká kell minősíteni.
Mert ez a buta kurva (ország) érdeke.
J.

valóban

és azonnal hozzálátni a kiváltó ok felszámolásához, mert a gátrendszer szétlopása az már keményebb következményekkel járhat
fat

Tartalom átvétel