Fundamentális pótcselekvés

  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.

Eldördült a jelképes startpisztoly, utcára vonulnak Kubatov marsall narancssárga csapatai. El kell ismerni, ha valamiben jó a Fidesz, akkor mozgósításban valóban párját (jobboldali pártjait) ritkítja.

Űzött vadként, tavaly kétszer is totálisan lehengerelték a politikai terepet. Az országgyűlési választások során összeszedtek minden létező kopogtató cédulát. Orbán személyes stratégiai útmutatásai alapján, felégették az utolsó lehetőséget is, például a Harmadik Út nemzeti-radikális pártszövetség előtt. Aztán az önkormányzati választásokon megint bebizonyították, hogy nem maradhat senki talpon mellettük. Egy-egy besepert választási vereség és nyereség volt a végeredmény, amivel aztán nem mentünk semmire. (A 2004-es kettős állampolgárság érdekében meghirdetett fontos népszavazáson a Fidesz csak félszívvel vett részt, az összesítésnél fájdalmasan hiányoztak a párt liberális szavazói! Lehet, hogy most a radikálisok fognak hiányozni?) Maga a totális mozgósítás és lerohanás bolsevik módszere azonban kitűnőre vizsgázott! Mára nem maradt egyetlen életképes, kormánybuktató alternatíva sem a Fidesz oldalán.

Érthető tehát, hogy az évszázad leggyengébb és legötlettelenebb ellenzéke, most hosszútávon kívánja megmozgatni enervált szavazóbázisát. Egy jövő évben megvalósuló esetleges népszavazási siker -kormányt ugyan nem tud buktatni-, de érzelmileg rövid időre felrázhatja az apatikus párttagságot, amelynek aztán ott lesz ismételt gumicsontként a 2009-es uniós, majd rákövetkező évben a sorsdöntő parlamenti választások kampányzaja. Orbán, -csakúgy, mint kreatúrája Gyurcsány-, a túlélés érdekében versenyt fut az idővel, pótcselekvések sorozatával mindent elkövet, hogy fenntartsa ezt a langyos nyomást a kabinetre. Minden mozdulatból érezhető, hogy a Fidesz nem akar idő előtt kormányt buktatni, hiszen ő sem tud szarból várat építeni. Népszavazgatási cirkusz helyett, ehhez ugyanis elegendő lenne a képviselői mandátumok egységes visszaadása (lemondás a zsíros koncról) vagy az önkormányzatokkal, a munkavállalói érdekképviseletekkel és a társszervezetekkel közösen végrehajtott országos kiterjedésű sztrájkok meghirdetése, amihez örömmel csatlakoznának a megerősödő nemzeti radikálisok és az agrárágazatok képviselői is. Ettől a „forradalmi”, nem EU-szabványos lépéstől, ettől a kormányzati felelősségtől azonban Orbán láthatóan irtózik. A mostani rapid népszavazásnak ezen kívül van még két praktikus előnye. Egyrészt fel lehet frissíteni a nagy pártok által már régen megvásárolt lakossági adatbázisok elavult listáit, másrészt október 23-án aktualizálni és tematizálni lehet az ünnep -sajnos mára erősen elkoptatott- mondanivalóját. (Az SZDSZ önkorlátozást kapacitáló képmutatásáról most ne is beszéljünk, hiszen évek óta az MSZP által letarolt kopogató cédulákkal nyernek választást!)

A kíméletlen adatgyűjtésnek azonban sajnos lesz egy ismétlődő negatívuma. Azokat a jobboldali/nemzeti érzelmű, mindenben csalódott és becsapott embereket, akik valamilyen ok vagy indok miatt nem hajlandóak aláírni a népszavazási íveket, a „panelprolik” mintájára megint megbélyegzi majd a Fidesz propagandája, kirekesztve őket ezzel a kormány elleni, nemzeti összefogásból. Megint az lesz a végső érv, hogy aki nem írja alá a népszavazási lapokat, az Gyurcsány embere. Itt lesz megint a végső pont, a végső banánhéj, amin rendre elcsúszik a totalitásra törő polgári párt. Ne legyen igazam, de fundamentális változások helyett, megint marad majd az elhibázott, önáltató pótcselekvés! Nyakunkon marad és visszaerősödik a többség által gyűlölt kormányfő.

Molnár Tamás - http://www.kossuthter.net/molnar

Jobbik téma Spengler Ferenc Dombóvár

Kedves Barátom , Tamás ! A Jobbik DVD -jét megtekintve szembeötlő volt, hogy nem láttalak rajta egyáltalán- Nagy Ervin és Kovács Dávid legalább fellelhető -M.T. viszont nincs !2004-ben Dombóváron Te és Szabó G. bábáskodtatok a Jobbik mmegalakulásánál. 6 év után én még tag vagyok, bár karrierista és egyéb bunkók lepik most a pártot /Az EP választások óta /A Vona féle vezetés minden szűrés nélkül enged be bárkit , csak a létszám nőjön....Igy is jó eredmény lesz, hála fletónak és Orange Viktornak. Magam jó szivvel gondolok visszaaz előadásaidra ,könyveidre és sok munkádra a Jobbik érdekében!
Az előzményekkel nem vagyok tisztában az elnökválasztás óta .Tény, hogy sok régi alapitó nincs már. Nálunk az 2008-ban belépettek nevezik magukat alapitóknak ! Még jó, hogy megvan a 269 számú igazolványom. Remélem még hallok Rólad ! Baráti üdvözlettel : Spengler Ferenc Dombóvár

Tartalom átvétel