Rühes macskát szerezni akaró siófoki Polgármesterről

  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.

A tóparti – Balatonparti – önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség Elnökeként nyilatkozó Dr. Balázs Árpád siófoki Polgármesterrel kapcsolatosan a mai napon – 2010. augusztus 25. – megjelent Somogyi Hírlap 3. oldalán irt „Gondosabb gazdát a vízműnek” című írásban többek között a következőket írták:

„Balázs Árpád szerint az önkormányzatok készek arra is, hogy akár a cég egészét átvegyék, a Balatoni Hajózási Zrt.-hez hasonlóan.”

Amennyiben komolyan gondolta ekkor Dr. Balázs Árpád azt amit mond, úgy minden bizonnyal megnézte az egy nappal korábbi „Vízdíjba építették a prémiumot?” című írás utolsó bekezdésének alábbi szavait is:

„…az új vezetés megdöbbenéssel tapasztalta, hogy a vízellátáshoz és szennyvíztisztításhoz szükséges épületek, műtárgyak környékén elhanyagolt állapotok uralkodnak.

Ha komolyan gondolta Dr. Balázs Árpád azt amit mond, úgy feltehetőleg ismeri a Vízügyi Minisztérium Főosztályvezetőjének 2007. szeptember 27-i „Lehet, hogy olcsóbb lesz ásványvízzel főzni” című írásban közreadott szavait is:

„A meglehetősen leromlott állapotú vízhálózat jelentősen befolyásolja a vízdíj emelésének mértékét. A most készülő víziközmű-törvény szerint ugyanis a szolgáltatónak a jövendő díjakba bele kell építenie az amortizációs költségeket is – ezt egyébként már régóta kéri számon az EU Magyarországon. Egy cső amortizációja 50 év, az Európai Unió pedig 25 évre gondolkodik előre, Szűcs Korinna szerint az amortizációs költségeket a következő 25-30 évre osztják el.

A leendő törvény – amit a tervek szerint 2008. őszén tárgyal a parlament, és leghamarabb 2009. január elsején lép hatályba – szerint a fenntartóknak az amortizáció mellett az elavult rendszerek teljes helyreállításának a költségeit és a megtérülést egyaránt bele kell építeni a vízfogyasztás árába. Ennek nyomán 2009-től mindenképpen áremelésre kell számítani.”

Valamint ha komolyan gondolta Dr. Balázs Árpád azt, amit mond, akkor jogi végzettségére tekintettel azt is tudja, hogy a DRV-nek eddigi Vezetőségeinek törvénysértő magatartása miatt, valamint a cég felett felügyeletet gyakorló állami szervnek ezt megengedő magatartása miatt a Magyar Államnak kártérítési felelősségük áll fenn az eddig is már bizonyított törvénytelenül megállapított vízdíjnak fogyasztóktól történt megfizettetésére tekintettel a fogyasztókkal szemben ,

Minden bizonnyal mindezeket jól tudja komolyan gondolkozó Dr. Balázs Árpád siófoki Polgármester és Balatoni Szövetségi Elnök, csakhogy mindezek szerintem őt egyszerűen nem érdeklik.

---------------------------

Miért is érdekelné őt az, hogy amennyiben a bekövetkezett károsodásoktól a károkozók az esetleges önkormányzati tulajdonbavétel folytán szabadulnak, akkor a fogyasztókat ez eddigi díjaknak legalább kétszerese, vagy inkább háromszorosa fogja terheli az eszközállomány rettenetes állapota, ennek halaszthatatlan pótlása és felújítása miatt.

Hiszen szerintem őt jobban izgatja az, hogy majd akkor, amikor a sokmilliárd forint kárt hosszú éveken át a díjakba építve a fogyasztók kifizették, és ezáltal a közműveket ebből a pénzből immár európai színvonalúan működtetik, a DRV részvényeket pillanatok alatt éppúgy értékesíthetik majd esetleg banknak, mint ahogy a szintén kizárólagos önkormányzati tulajdonban volt Zöldfok Zrt részvényeinek háromnegyedét is értékesítették a részvényekből befolyt vételár egyidejű elköltése mellett.

A pénznek elköltése szerintem most sem okoz majd gondot. Mondjuk ebből vetet az önkormányzatokkal Dr. Balázs Árpád még egy nagyberényi földingatlant használhatatlan gyógyvízkúttal. Ahogy a Zöldfok Zrt részvényeinek eladása után is vették. Heti 20 m3 gyógyvíz hasznosítási eredmény mellett.

És mindezt esetleg úgy, hogy előbb a DRV Zrt-nek egyik értékes ingatlanát a cégből eladás előtt „más hasznosításra” kivetetné még úgy, mint ahogy ebben az évben a Balatoni Hajózási Zrt-nél Dr. Balázs Árpád előterjesztésére a Siófoki Képviselőtestület a siófoki 6770. hrsz-ú 17441. m2 területű siófoki Vitorláskikötőtől nyugatra található szigettel tette.

Aztán ezt követően pedig a víz és csatornadíj felső határa akár a csillagos ég is lehet Dr. Balázs Árpád reményei szerint.

Siófokon 2010. augusztus 25. napján.

Dr. Léhmann György

EZ ITT LEHMANN SZARHÁZI BLOGJA!!!!!

AKI EVEL A RÜHES DÖGEL LEPAKTÁL ROHADJON EL VELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

polgármesternek

Ennek a tetünek az isten pénze sem elég?

A VENDÉGNEK AKI EZT ÍRTA!!!

TE VAGY EGY JÓ NAGY TETÜ MEG EGY MOCSKOS GANYÉLÁDA RETEKFÉSZEK!!! A SZÉLHÁMOS ZSIDÓ LEHMANN SEGNYALÓJA!!!

Tartalom átvétel