Talán Emelkedő Nemzet

  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.

Ma reggel 7 óra előtt a televízióban Betlen János műsorvezető többek között azt a kérdést is feltette Fritz Tamásnak, hogy „mi lesz akkor, ha majd az új kormány sleppje is lop?”. A válasz erre a félreérthetetlen kérdésre az volt Fritz Tamás részéről, hogy Keller László rosszul végezte munkáját. Azaz semmiféle választ nem tudott erre a kérdésre adni.

Pedig most, amikor az elmúlt héten Szijjártó Péter csupán annyit közölt, hogy pártjában már folyik a képviselőjelöltek meghallgatása, a fenti kérdés megválaszolásának elmaradása minden választópolgár számára arra utal, hogy a 2006-os választási előkészületekhez képest a Fidesz-nél a kiválasztásban változás nem történt. Akik loptak, azok lopni a fognak jövőben is, és többségében újból a Lengyel Zoltánok és a választópolgárai érdekeit semmibe vevő SCD-ért „lobbizó” Gruber Attilák kerülnek ebből a pártból is jövőre a parlamentbe. Tudják arra a Lengyel Zoltánra gondolok, akinek még 2009. szeptemberében is független országgyűlési képviselőként 394.230-Ft. a bruttó tiszteletdíja, 231.900-Ft. a költségtérítési átalánya, valamint 115.950-Ft. szállásköltség térítés jövedelme van. Aki 2002. május 15-től 2007. szeptember 9-ig a Fidesz képviselőcsoportjához tartozott úgy, hogy 2004. szeptemberétől 2006. májusáig frakcióvezető-helyettes volt, majd 2008. októbertől fél évig az MDF képviselőcsoportjának frakcióvezető-helyettesként szintén tagja volt.

A Betlen János féle kérdés megnyugtató megválaszolásának elmaradása arról győzi meg a választópolgárt, hogy a Lengyel Zoltánnal kapcsolatba hozható meztelen fényképek közreadása, vagy a rendőrökkel kapcsolatos inzultusa voltak csupán azok az okok, melyek miatt a Fidesz tőle megszabadult, ezek nélkül akár még további húsz évig is maradhatott volna ennek a pártnak képviselője és a legkülönbözőbb országgyűlési bizottságoknak tagja. Arról győzi meg a választópolgárt, hogy az országgyűlésben helyett foglaló többi Lengyel Zoltán féle kaméleon természetű haszontalan haszonlesőktől jövőre sincs reményünk megszabadulni. Pártoktól függetlenül nincs reményünk megszabadulni.

------------------------

Toller Lászlónak megüresedett képviselőhelyéért lezajlott vasárnapi választás eredménye számomra azt bizonyítja, hogy a nemzet 20 évi széklábszavazás után elsősorban fenti okok, hazánk elitjének züllöttsége miatt mintha öntudatra ébredt volna. A 13,74 százalékos részvételi arány a Baranya megyei 3-as körzetben azt bizonyítja számomra, hogy többé nem lehet a nemzet sorsáért felelősséget vállaló választópolgárt színes gyöngyökkel megvenni. A nyugdíjast azzal, hogy több lesz a nyugdíja, vagy a családosokat azzal, hogy magasabb lesz a családi pótlék. Messzebbre látnak, igazabb, nemzetibb célokért és elsősorban egy tisztességes haza megvalósítása érdekében hajlandóak bárkit szavazatukkal támogatni. Meggyőződésem az, hogy az otthon maradt 86 százaléknak legalább a fele, azaz a választásban részt vevők több mint háromszorosa úgy gondolkozik ahogy én. Prostituálttal akkor sem kötnek házasságot, ha az főzni tud.

===================

Az otthon maradottakkal hasonlóságom miatt kész vagyok Szijjártó Péteréknek konkrétan is elmondani azt, hogy a nemzet sorsáért felelősséget vállaló választópolgár mikor hajlandó meggondolni azt, hogy pártjuk országgyűlési képviselőjére szavazzon.

Abban az esetben, amennyiben korábban már a képviselőjelöltjük a közéletben szerepelt, úgy természetesen megvizsgálom azt, hogy ez a korábbi közéleti tevékenységük a köznek, illetve saját magának és családjának mennyire volt hasznos.

A vizsgálatom során mondjuk a Fideszes Siófoki Polgármester tényleges tevékenységét alapul véve igyekszem megmagyarázni azt, hogy vajon mi vezethette Őt arra, hogy Siófok Fő terének éppen elkészült díszburkolatának újbóli elkészítését nyílt téren, az újbóli burkolat alatt fűtési rendszer kialakításával több millió forint közpénz elköltésével megszavazta. Vagy a többszöri díszburkolattal ellátott Fő tér másik oldalán úgy adjon el a Siófoki Önkormányzat nevében hárommillió forint jegyzett tőkével rendelkező cégnek Pláza építésére alkalmas önkormányzati tulajdonú ingatlant, hogy ingatlan-nyilvántartási bejegyzéssel semmiféle jogot vagy tényt nem jegyeztetett be a terv meghiúsulása esetére.

Azaz jogász létére miért idézte elő azt, hogy egy tátongó gödör létesítésével tönkre tegyék Siófok központját.

Ami pedig a saját, vagy családja hasznát illeti közéleti tevékenységével kapcsolatosan, igyekszem megmagyarázni azt, hogy polgármesteri és más közéleti tevékenysége mellett mi a csudának kellett neki bírói hivatású feleségével közösen megvásárolni két kiskunmajsai tulajdonosnak üzletrészeit annál a Cg. 14-09-306919 cégszámú Sió – Ingatlantár Kft nevű cégnél 2008. október 15-én, melynek főtevékenységi köre „Saját tulajdonú ingatlan adásvétele”. Illetve az így tulajdonukba került Sió – Ingatlantár nevű cég 2009. január 13-án mi a csudának vásárolta meg annak a SIÓ- INVEST Kft nevű Cg. 14-09-306033 cégszámú cégnek üzletrészét, melynek főtevékenysége „Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése”, illetve további üzletrész-tulajdonosa utóbbi cégnek a Siófoki Képviselőtestület másik tagja.

Valamint igyekszem arra is magyarázatot keresni, hogy a Dél-dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett „Barnamezős telephelyfejlesztés” címmel Sió-Invest Kft által elnyert 220 millió 250.108.-Ft. támogatási összeghez miért éppen 2008. évben jutott hozzá az a nyertes cég, melynek tehát 2009. január 13-tól az a Sió- Ingatlantár lett egyik tulajdonosa, melynek üzletrészeit 2008-ban Siófok Polgármestere és felesége vásárolta meg teljes egészében.

Tartok attól, hogy az így elvégzett vizsgálatom után a közéletben már sok éve szereplő siófoki Polgármesterhez hasonló személynek képviselőjelöltsége esetén a hozzám hasonlókkal együtt a választás napján még akkor is otthon maradnék, ha azt a Fidesz jelöli. Mert ugye egy személyből is lehet választani. Kell, vagy nem kell.

------------------------
Az Európa Parlamenti választás másnapján Dr. Orbán Viktor a televízióban örömét fejezte ki amiatt, hogy a Fidesz nagyarányú győzelmét meghaladó arányban – 61 %-os arányban – győzött Pécsett egy helyi képviselőtestületi választáson a Fideszes jelölt. Meggyőződésem az, hogy ezáltal már hónapokkal ezelőtt is észlelték a Fidesznél azt, hogy a választandó személy tulajdonságai az egyre felelősebben gondolkozó választópolgárok számára fontosabbak lettek 2009-ben, mint ezen személy által jelzett párt.

Attól tartok ennek ellenére, hogy 2010-ben ismét megpróbálkoznak a széklábszavazással. Sokan vannak a Lengyel Zoltánok és dr. Gruber Attilák ott is.

Abban pedig bízom, hogy a nép ez esetben végre öntudatra ébred.

Vasárnap óta – talán – emelkedő a nemzet.

Siófokon 2009. október 6. napján.
Tisztelettel:

Dr. Léhmann György Siófok Szűcs u. 1. sz. a. lakos

Tartalom átvétel