Útiköltség térítés május 1-től

  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.

A választási kampány bizony rendesen elterelte a figyelmet arról a kormányrendeletről, mely szerint május 1-ei hatállyal megváltoznak az útiköltség térítéssel kapcsolatos szabályok. Ezentúl csak az kaphat 11(!) Ft/km adómentesen üzemanyagköltség térítést
-akiknek a lakóhelye vagy tartózkodási helye és a munkavégzés helye között nincs közösségi közlekedés, vagyis tömegközlekedési eszközt nem tudnak igénybe venni a munkába- illetve hazajutáshoz

-amennyiben a munkavállaló munkarendje miatt nem, illetve csak hosszú várakozással tudja igénybe venni a közösségi közlekedést (az én munkáltatómnál min. 2 óra és nem hinném, hogy más sokkal kegyesebb lenne),
-amennyiben a munkavállaló mozgáskorlátozott vagy súlyosan fogyatékos.

(Természetesen az utolsó ponttal száz százalékig egyetértek). Tulajdonképpen a kormány mozgáskorlátozottakon kívül mindenkinek SZJA alapon megadóztatja az üzemanyagköltségét (kivéve azt, aki a civilizációtól elzártan remeteként él).

A lényeg:

1. Szokjunk rá a tömegközlekedésre. OK, de jó lenne, ha nem horror áron mérnék a jegyeket, vagy ha már horibilis a ceh, azért színvonalas szolgáltatást kapnánk.

2. A sápolás. De mintha ez egy kicsit túlzás lenne nem? Ha én pl. 10 000 Ft benzinpénzt kapok havonta, akkor az 12 850 Ft-ba kerül a munkáltatómnak. Ebből

Eü-i hozzájárulás: 1.950 Ft

Munkaadói egészségbiztosítási járulék (3%): 300 Ft

Munkaadói TB járulék (24%): 2.400 Ft

Szakképzési alap hozzájárulás (1,5%): 150 Ft

Munkavállalói járulék (1,5%): 150 Ft

Munkavállalói eü-i járulék (6%): 600 Ft

Állami nyugdíjjárulék (1,5%): 150 Ft

Magánnyugdíjpénztári befizetés (8%): 800 Ft

Számított SZJA: 2.159 Ft

Adójóváírás: 2.159 Ft (Összes kedvezmény: 2.159 Ft)

Havi összes levonás a bruttó bérből: 1.700 Ft

Havi összes munkaadói járulék: 2.850 Ft

Összesen havonta az államnak fizetendő: 4.550 Ft

Nettó havi üzemanyagköltség térítés: 8.300 Ft

8300 Ft-ból 350 Ft-os benzinár mellett kb. 23,7 l benzin vásárolható. 8300 Ft-ból tehát

A jövedéki adó: 3235 Ft

ÁFA : 1659 Ft

Összesen : 4894 Ft

Tehát a munkáltató által kifizetett 12 850 Ft-ból az állam 9444 Ft-ot sápol le. (Mindezt úgy, hogy az üzemanyag árában a jövedéki adó után fizetjük az áfát -> megadóztatott adó).

Köszönjük hát az újabb sarcot, természetesen befizetjük mind a 11 kemény magyar Ft után -kilométerenként. Önök meg utazgassanak bátran, határtalanul a mi kontónkra. Csak a számlát el ne felejtsék meglobogtatni...

Utiköltség térítés

Ezt nevezik többek között: "Államilag legális, Szabad - Rablásnak"!

Hibás?

Kedves nyugaton dolgozó!

Miért nem jössz haza, ha odakint ilyen szar, nálunk meg ilyen kánaán van!Dolgozz Magyarországon!Azon gondolkozom, hogy vajon miért mennek ki annyian dolgozni ha ennyire rossz!Most morzsoltam el könnycseppet, annyira sajnállak!Ne kintről ugass!Ne keverd össze a dolgozókat a nem dolgozókkal!Addig amíg más a semmiért kap pénzt, addig nekem fizessék ki az útiköltségemet, amit számlával, vagy bérlettel igazolok!(bérlet 86% fizetik, ha kocsival jársz 9ft/km).Politikusaink megkapják számla nélkül a költségeket, 10x akkora fizetés mellet. Ha a felét megkeresem annak amit egy politikus, akkor nem fog érdekelni az útiköltség!Amúgy Magyarországon is működő külföldi cégek, még többet is fizetnek a munkába járáson kívül.A magyar mentalitást azt kivitted nyugatra!!!Gyere haza barátom és itthon mindjárt jobb lesz neked!És mutass példát, hogy neked nem kell útiköltség, sőt te fogsz fizetni!
Nálunk is van 5 eurós kenyér, de mi nem engedhetjük meg magunknak!
Talán nem jó helyen dolgozol!

Érdeklödnék,hogy a

Érdeklödnék,hogy a munkáltató nekem csak az amortizáció 9 ft-al számolja a benzint,és 100km-re ad 900ft-ot.
Kérdem én ez helyes? Ha nem hol lehet ezt meg támadni?

Csak úgy megemlitem:

hogy a nyugati fejlett országokban ilyen nincs, nem hogy, ilyen törvény lenne! Mindenkinek magának a kötelessége bemenni a munkahelyére! Pedig ők megengedtehtnék maguknak! Én 4 évig ingáztam 75 kilóméterre, (a bayoroknál) oda-vissza 150 a munkahelyemre, s az évvégi csekély adóvisszatéritésen kivül (5 cent/munkanap), egy fillér nem járt, mert BEJÁRTAM! Magánügy, hogy hogyan jutok a munkahelyemre! Ja, s csak úgy megemlitem, hogy sem strájk, sem más esemény (árviz, földrengés) nem indok a távolmaradáshoz és a munkaadó simán vagy fizetésnélküli igazoltnak (esetleg minusz óra de le kell dolgozni), vagy szabadságnak irja ki az adott napot (törvényesen), ha nem megyek be!

Gazdag egy ország vagyunk.....

Munkába járási támogatás nyugaton

Na ne viccelj!

Pont Németországban visszatérítenek az adóból munkába járási támogatást. Akár vonattal, akár busszal, akár autóval, akár kerékpárral jár az ember dolgozni.

Nem kell valótlanságokat írni!

a NYUGATI FEJLETT

a NYUGATI FEJLETT ORSZÁGOKBAN NEM ANNYIT KERESEL, MINT NÁLUNK ÉS FŐLEG NEM 1-2, URAM BOCSÁ 3. HÓNAPRA KAPOD MEG A FIZETÉSEDET, EZEN GOMDOLKOZZ EL!!!

Te nagy zseni!! És mindezt

Te nagy zseni!!

És mindezt havi 400 Euro-ért csináltad?

Dehogy!

De nem is ennyiért tankoltam, mint te!
Ja, meg a cigim is 4,50 €-ba került, egy kiló kenyér
5 euró volt, és a lakbérem 570 €, plusz rezsi!
Ja, és a faluban ahol laktam 6 € volt a viz kömétere!
(Nem elirás: hat euró/köbméter)
Zsenikém, nálad hogyan is áll a helyzet!?

Nyugodt lehetsz, hogy még egy ilyen gazdag állam mint
Magyarország, nincs a világon! Itt még azt is támogatják
ha otthon maradsz a seggeden, s csak gyártod a pereputtyot!
Majd a társadalom felneveli....!

Dehogy!

Az sem igaz, hogy 6 Euro egy köbméter víz.

A cigi nem kötelező, és egészségtelen, naná, hogy drága.

Kenyér többféle áron kapható, nem muszáj a legdrágábbat venni.

A havi 570 euróért mekkora lakásban tengetted az életedet?

Térítések, támogatások

Nem kellene se nekem se más rendesen dolgozónak a támogatás, ha nem vennék el azt a pénzt amit a tróger, életükben nem dolgozott és nem is dolgozni akaró piócáknak osztogatnak. Megjegyezném mindenki azt csinálja amire nevelik:ha a melóst támogatnák és nem trógersegélyt osztogatnának,nem érné meg otthon tücsöknek lenni, mindenki a meló után menne és nem azt latolgatná meddig menjen és milyen melóért.

Kiadások

Cigizni nem kötelező az is a te dolgod addig amíg nem az én befizetésemből gyógyítják a dohányzás okozta szenvedélybetegségedet

MI van?

Akkor miért is mentél ki?
Ráfizetés volt az egész, mi?
Tudod, kit etess ezzel.

Youppie

Hát azért ez nem teljesen objektív....

mivelhogy: osztrak benzin arak (atlag) 1.25Eur, nemet (atlag) 1.49Eur - ott most emeltek. Vagyis szamoljunk, hogy egy magyar fizetesbol itt max tankolunk 250 liter benzint, mig kint minimum 750-800 litert. Auto fenttartasa: szerintem kint aranyaiban olcsobb (fizeteshez merten).

Kaja-pia: ha kint vasarolsz meg latod mit kapsz a penzedert, mind mennyisegben, de a legfontosabb a MINOSEG.

Na mindegy, mindenhol vannak hibak, de nalunk foleg! Sajnos!

Hibás

számolás, mert kiragadsz dolgokat! Mig itthon valóban kevesebb benzint kapsz a fitetésedért mint kint addig feleségem műtéje s kezelése 46 ezer euróba került, amit itthon töredékéért is megcsináltak volna! A lakbérem 700 euró, stb.... S a kajám, közlekedésem, biztositásom, stb. többszörösébe kerül mint neked, itthon! Akkor most miről van szó?

A KERESETEK A MUNKAADÓTÓL FÜGGNEK. AMIG LESZ MARHA, AKI BAGÓRÉT ELMEGY DOLGOZNI (minimálbér) ADDIG NEM IS LESZNEK JOBB BÉREK! SZERINTEM TELJESEN EL KELL TÖRÖLNI A MUNKÁBAJÁRÁSI TÁMOGATÁSOKAT. MINDENKINEK KÖTELESSÉGE A MUNKAHELYRE BEMENNI, DE EZ MAGÁNÜGY HOGY HOGYAN!

Ezen a megmaradt pénzen, inkább építsünk új ovodákat!

Hibás

Öregem te tényleg hibás vagy

Németországi műtét

Egyébként az sem igaz, hogy ennyit kell pluszban fizetni egy műtétért Németországban. Ha fizetsz egészégbiztosítást, akkor mindenhol ellátnak azért, valamennyit kell még fizetni, tudom, pl. egy háromnapos kórházi ellátás + műtét + gyógyászati segédeszköz, amivel hazabocsátanak olyan 30 euró.

Munkábajárás

Fura egy felfogásod van.

Németországban dolgozol, ott keresed a szép pénzt és panaszkodsz?

Miért nem itthon műttetted meg a feleségedet?

Az sem igaz, hogy a kaja többe kerül ott kint. Lehet, hogy a nyers hús az drágább, sőt, biztos, ezt is tudom, de nem is kell abból kilószámra venni. Amúgy meg sem a tej, sem a cukor, sem a sok minden más nem drágább ott kint.

Nem érdemes lódítani, megpróbálni hülyíteni az itthoniakat, nagyon sokan élnek ma már Nyugat-Európában a magyarok közül és mindent tudnak, milyen ott az élet.

Tartalom átvétel