"A cigány családok elűzésének rég bevált módszerét követik"

  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.

Gyermekeik védelméért demonstrált mintegy 80-100 roma Sátoraljaújhely belvárosában erős rendőri felügyelet mellett hétfőn; a cigányok amiatt tiltakoztak, hogy szerintük a gyámügy törvénytelen módon járt el, amikor az elmúlt napokban cigány gyerekeket vetetett állami gondozásba.

A demonstrációt a zempléni város cigány kisebbségi önkormányzata és a Roma Polgárjogi Alapítvány szervezte a sátoraljaújhelyi polgármesteri hivatal elé, ahol nagy számban jelentek meg rendőrök is, akik a város főutcáját lezárták a forgalom elől.

A szervezők a gyámhivatal jogsértő gyakorlata, a cigány gyerekek törvénytelen állami gondozásba vétele ellen tiltakoztak - közölte Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke. Szerinte "a helyi önkormányzat a cigány családok elűzésének rég bevált módszerét követi", az 1 hónappal ezelőtt a várost sújtó vihar és esőzések miatt életveszélyessé vált házakban élő családokból az önkormányzati segítség helyett a gyerekeket "emelik ki".

A cigány kisebbségi önkormányzat szerint a hivatalnokok azzal zsarolják a családokat: vagy elköltöznek a településről, vagy a gyerekeik állami gondozásba kerülnek. Az elmúlt egy hétben összesen 10 gyereket vettek állami gondozásba rendőri közreműködéssel, és további családokat is veszélyeztet a hivatali erőszak - állítja a kisebbségi önkormányzat.

A tiltakozó családok és szervezetek gyerekeik "szabadon bocsátását", családjukba való haladéktalan visszakerülését, és ezzel együtt a katasztrófa miatt károsodott házakban élők lakhatásának rendezését követelték, miközben "Csináljatok magatoknak gyereket!" és "El a kezekkel gyerekeinktől!" feliratú transzparenseket emeltek a magasba. Horváth Aladár azt is elmondta: ha a mostani demonstráció nem vezet eredményre, azt 3 napon belül megismétlik.

Márton Mihály, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője hétfői közlése szerint az önkormányzat az 1 hónappal ezelőtti viharkárra hivatkozik ugyan, de "bújtatva azt akarják elérni, hogy a roma családok elköltözzenek a településről".
"Elvinni könnyebb a gyermeket, mint a viharkárok után segítséget nyújtani" - fogalmazott.

Szamosvölgyi Péter polgármester (Fidesz) a tüntetést követően újságíróknak elmondta: a gyámhatósági eljárás a törvényeknek megfelelően zajlott le, az utcára vonulóknak pedig azt tanácsolta: ha azt szeretnék elérni, hogy az állam az ő kárukat is megtérítse, akkor vonuljanak az önkormányzati minisztérium épülete elé.
Mint hozzátette: a gyámhatóság a jövőben is minden törvényes eszközzel fellép a gyermekek védelme érdekében.

Sátoraljaújhely egy részén június 26-án jégesővel, orkánszerű széllel párosult vihar tombolt, házak, intézményi épületek tetejét tépte le, tépázta meg, óriási pusztítást végzett. A vihart követően csaknem félszáz, túlnyomórészt roma embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát.

feljelentés

forrás:
http://postaimre.tk/

Bajnai elleni feljelentés! Hurrá!

2009-04-08

Országos Rendőrfőkapitányság 2009-04-08
Dr. Bencze József r. altábornagy Úr részére

1139 Budapest
Teve u.4-6. Tárgy: Feljelentés

Tisztelt Főkapitány Úr!

Alulírott Borbély József, mint a TEMPO Párt Elnöke közérdekből, és mint magánszemély, hitelező, sértett feljelentést teszek Bajnai Gordon a Wallis Rt. korábbi vezetője és Miniszterelnök jelölt; Simor András Jegybankelnök, korban a Deloitte vezérigazgatója; Dr. Magyari József Kossuth Holding Zrt. tulajdonosa; Tóth Ferenc Miklós, Hajdú Ágnes a Hunyadi Válságkezelő Zrt. vezetői; dr. Varga Miklós, korban a Bács-Kiskun Megyei Felszámolási bíró ellen csődbűntett és más, a Hajdú-bét felszámolási eljárásaival kapcsolatos bűncselekmények miatt, az alábbi tényállás és bizonyítékok alapján.

Előzmények:
Már a Központi Nyomozó Főügyészség is elismeri a felszámolási ügyekben történő „jártasságomat”, főleg a Kossuth Holdingos érdekkörű felszámoló cégek, mint például a Hajdú-Bét Rt. felszámolója a Hunyadi Válságkezelő Rt. vonatkozásában, ezért is fogalmaz úgy Dr. Berki Tímea egyik határozatában, hogy „Borbély József részvételével folyó eljárások”. Ebbéli jártasságom abból adódik, hogy volt „szerencsém” 2001-től napjainkig „szorosan együttműködni” a Hajdú-Bét Rt. –t is felszámoló érdekkörű Kossuth Holdingos Dr. Magyari féle felszámoló csoporttal. Ez idáig kétszer számolták fel a bútorgyáramat, de csak a második esetben sikerült átmenetileg Dr. Pintér Sándor, volt belügyér kezére játszaniuk. (A Főkapitány Úr éppen csak a minap írta alá a határozatot a bútorgyári ügyben elrendelt nyomozást folytató új rendőrkapitányság kijelöléséről.)

A Hajdú-Bét Rt. oldaláról történő megközelítésének apropóját az adja a felszámoló maffiával szemben, hogy a liba tolvaj Bajnait jelölték a miniszterelnöki posztra. Ez olyan súlyos, újabb esélyegyenlőtlenségi helyzetet teremtene a Hajdú-bét károsultjaival szemben, hogy érdekérvényesítésük végképp ellehetetlenülne, illetve most már Magyarország is a Hajdú-bét sorsára jutna. Mint ahogy azt egy korábbi közzétett írásomban a Magyar Nemzeti Bankra vonatkozóan állapítottam meg, mikor tudomást szereztem Simor András jegybankelnök érintettségéről Hajdú-Bét ügyben (csatolom a „Fél áron elkelt Hajdú-bét ingatlanok” című Magyar Nemzet írását, ami persze Bajnait is érintően bizonyíték arra, hogy ki akarták menteni a vagyont a Raiffeisen bank javára).

A jelen feljelentéshez csatolt és a honlapunkon, a www.tempopart.hu –n is megtalálható a POLIP IV. bűnszervezeti ábra jobb alsó sarkában, alulról a második rubrikában sem véletlenül került bele a Hajdú-bét Zrt. „fa” és Dr. Varga Miklós felszámolási bíró neve. Tóth Ferenc felszámoló biztossal már 2003. év decemberében beszéltünk arról, hogy Kecskemétre kerül a Hajdú-bét Rt. székhelye Tóth korábbi munkahelyi címére, az Izsáki út. 6. szám alá és, hogy ők lesznek a felszámolók. Szintén a POLIP IV. ábra igazolja Dr. Magyari József, Barát Tamás és Dr. Varga Miklós efféle székhely áthelyezési módszerrel történő felszámoló kijelölés saját hatáskörbe vonását lásd. az ábra bal alsó sarkában, alulról a második rubrika Bubiv budapesti székhelyű céget, melynek a menedzsmentjét a Kossuth Holding adta olyan jól sikerülten, hogy egy éven belül felszámolásba is fordult és hogy, hogy nem Bajára került a székhely Varga Bíró fennhatósága alá és csodák csodájára a Hunyadi Rt. lett a felszámoló.

Apropó, a jogi érdekem, mint magánszemély abban áll, hogy azonos elkövetői kör által károsodtam, mint a Hajdú-bét hitelezői és saját eljárásomban hiába értem őket tetten, jelenleg a hatóságok még túlnyomórészt eltussolják az ügyeket. Erre konkrét példa a korábban is, de a mai napon történtek, ahol egy másik két vélhetően korrumpálódott cégbíró tett keresztbe azzal, hogy annak ellenére tagadták meg az iratokba történő betekintést a Fővárosi Bíróság Felszámolási Csoportjánál Dr. Harmat E. Tibor és Szilasné Dr. Mosonyi Hedvig bírók, hogy hitelező vagyok a MÁV MTM, valamint a Primtur Kft. „fa” –ban is . A mai napon készült jegyzőkönyv másolatát és leiratát jelen feljelentésemhez mellékelem és feljelentem hivatali visszaélésért Dr. Harmat E. Tibort és Szilasné dr. Mosonyi Hedviget.

Visszatérve a Hajdú-bét Rt. felszámolási eljárására és a Wallis Rt. és a jelen feljelentéssel érintett személyek abban lévő szerepére, csatolom a Dunás Kft. vizsgálat folytatásának kérése tárgyú, Legfőbb Ügyész Úr részére címzett 2006. 07 . 05. –i levelét és annak mellékleteit képező megállapodást, kimutatást és 4 db tanúkihallgatási jegyzőkönyvet, melyeket az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Nemzeti Nyomozó Iroda Pénzügyi Nyomozó Főosztálya vett fel 2005. 03. 18. és 05. 17. –e között. Ezekben a tanúvallomásokban, de különösen Vrancsik László tanúvallomásában csúcsosodik ki a Bajnai Gordon által vezetett Wallis Rt. összejátszása Hajdú Ágnes felszámoló biztossal a hitelezői választmányi ülésen, ahol Hajdú Ágnes látva azt, hogy a hitelezők választmányt tudnak alakítani bejátszott egy 4milliárdos Wallis-os követelést. A négy különböző vezetőállású, nagy téma –és helyismerettel rendelkező, egybehangzó tanúvallomások megkérdőjelezhetetlenül igazolják a Bajnai vezette Wallis Rt. által elkövetett csőd bűntettet és más bűncselekményeket, melyet csak Simor András könyvvizsgáló szemhunyása mellett követhettek el.

Indítványok

Indítványozom a halaszthatatlan nyomozati cselekményeket és a szükséges kényszer intézkedések azonnali megtételét, különösen a feljelentett személyek haladéktalan őrizetbe vételét, vagyonaik rendőrségi lefoglalását, majd azt követően a zár alá vételeket, iratfoglalásokat a felszámolási bíróságokon a szökés veszélyre és a bizonyítékok eltüntetésére figyelemmel is.
Indítványozom, hogy az ORFK a társszervek megkeresésével haladéktalanul egyesítsék az eljárásokat a Kossuth Holdinggal szemben már folyó eljárásokkal. Jelenleg eljárás folyik a Budapesti V. Kerületi Rendőrkapitányságon a 01050-716/2009.Bü számon, valamint a vámnyomozóknál a Vám és Pénzügyőrség Közép-Magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala előtt 60300-4628/2008.Bü számon.
Indítványozom, hogy a nyomozást az ügy súlyára és jellegére való tekintettel, haladéktalanul rendeljék el, a kapcsolatot azonnal vegyék fel velem és az Önök előtt szintén nem ismeretlen Minda Zoltánnal, aki a TEMPO Párt titkára (Minda Zoltán elérhetősége: 30/9543-180; az enyém: 20/4175-539) a további információk szükséges információk megadása miatt, a hatóság munkájának elősegítése érdekében. A rövid idő, mely Bajnai kinevezéséig hátra van, indokolja, hogy széles körben hozzuk nyilvánosságra a jelen feljelentést, megakadályozandóan, hogy újabb bűnöző kerüljön Magyarország Miniszterelnöki székébe.

Tisztelettel:

Borbély József
TEMPO Párt elnöke

Tartalom átvétel