Átment a Jobbik elnökének 2 népszavazási javaslata

  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.

Hitelesítette a Jobbik elnökének két népszavazási kezdeményezését az Országos Választási Bizottság. Vona Gábor arról tartana referendumot, hogy 12 életkor felett büntethető legyen, aki szándékos bűncselekményt követ el, illetve a súlyos fegyelmi vétséget elkövető diákok kizárhatóak legyenek az iskolából. Elutasította viszont a testület a többi népszavazásra javasolt kérdését, így azt, amely szerint közmunkához kellene-e kötni a segélyeket.

Két olyan népszavazási kezdeményezést is hitelesített az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén, amelyet a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, Vona Gábor adott be. Az egyik kezdeményezés szövege: "Egyetért-e azzal, hogy a szándékos bűncselekményt elkövető büntethető legyen, ha a cselekmény elkövetésekor 12. életévét betöltötte?" A másik hitelesített kezdeményezés így szól: "Egyetért-e azzal, hogy a közoktatási törvény tegye lehetővé a súlyos fegyelmi vétséget elkövető tanköteles tanuló intézményből történő kizárását?"

Az OVB szerdai ülésén összesen 22 népszavazási, illetve népi kezdeményezésről döntött, többségüket - húsz esetben - különböző okok miatt nem hitelesítette a feltenni szándékozott kérdéseket. Volt olyan kezdeményezés, amelyet formai hibák, illetve a nem elég egyértelmű kérdés miatt utasított el a testület.

Az elutasított népszavazási kérdések között szerepelt Vona Gábor több beadványa is, így azt is szerette volna voksolásra bocsátani, hogy a szociális segélyezés feltétele - a nem egészségkárosodott emberek esetében - legyen-e a havi százhúsz órás közmunkavégzés. Ezt a beadványt az OVB azzal utasította el, hogy a közmunkavégzést az állam támogatja, tehát az a költségvetést érintő kérdés, így erről nem lehet népszavazást tartani.

Szigeti Péter, az OVB elnöke szerint a két hitelesítést várhatóan meg fogják támadni, és erről az Alkotmánybíróság (AB) dönt majd. Ha az alkotmánybírák jóváhagyják a döntést, megkezdődhet a négy hónapig tartó aláírásgyűjtés, amelynek során kétszázezer aláírást kell összegyűjteni ahhoz, hogy az országgyűlés kötelezően kiírja az ügydöntő népszavazást. Ha kétszázezernél kevesebb aláírás gyűlik össze, akkor az országgyűlés mérlegelheti, hogy népszavazásra bocsátja-e a kérdést.

Legalább a mai Jobbikról

Legalább a mai Jobbikról is tisztán lehull a lepel. 12 éveseket akar elítélni akkor amikor azok még tényleg gyerekek. És mindezt miért? Mert -kimondatlan- így akar a "cigánybűnözés" ellen fellépni. Azokkal a jogi eszközökkel amik már most sem működnek - viszont legalább olyan jól lehet indulatokat kavarni. (uuuszítani ;) )
Ez a Jobbik már nagyon nem az a jobbik mint amire Kovács Dávidék létrehozták. Csak kis hatalomhajhászok.
J.
ui: nincs olyan 12 éves gyerek akinek börtönben lenne a helye! (én meg láttam már Tökölt is, ott még az idősebb fiatalkorúaknak is jut minden csak nem "keresztényi". Na az amit ott van (fajtalankodások, korrupt őrők, stb..) az egyenesen borzalmas. Nincs olyan bűn amiért 12 évest oda el lehetne küldeni! Az az állat aki ezt szeretné és aláírja Vona Gábor kezdeményezését- és ehhez képest nem az a "maugli" az állat aki az indexes videóban Pestet riogatta hanem Vona és bűnbandája.)

"Hitelesítette a Jobbik

"Hitelesítette a Jobbik elnökének két népszavazási kezdeményezését az Országos Választási Bizottság. Vona Gábor arról tartana referendumot, hogy 12 életkor felett büntethető legyen, aki szándékos bűncselekményt követ el, illetve a súlyos fegyelmi vétséget elkövető diákok kizárhatóak legyenek az iskolából"

Szerinted az ami most van az jó hogy a 10 en éves kiskölkök akármit csinálhatnak ha késelnek vagy ölnek még büszkék is magukra? Igen is fegyelmet kell itt tenni! Azok a gyerekek akik nem tudják fegyelmezni magukat,egyfolytába piszkállják a jó magaviseletü diáktársaikat, akik lezüllesztik és rontják a rendes gyerek magatartását szerinted mind ezt hagyni kéne? Mert a tanári fegyelmezés semmit nem fog javítani... (azt írják hogy ezeket a diákokat kizárnák a suliból) nos akkor valószinüleg felnőt korába nem is dolgozna... (mondjuk iskolába se azért jár az ilyen hogy majd dolgozzon, hanem azért mert fűtenek stb.) tehát bekerülne a bűnözők közé még simán benne van a 18 év alatt és nem büntethető... de végülis te tudod mi a jó... ha a 15 éves kiscsákó elő kapja a bicskát majd mond neki hogy te a mellett pártoltál hogy ne lehessen kirúgni őket suliból, meg ne lehessen büntethető.. biztos megsajnál majd...

Tartalom átvétel