Bokros Lajos irtaná az önkormányzatokat

  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.

Tizedére csökkentené Bokros Lajos az önkormányzatok számát, a tisztviselőknek pedig csak az ötödét tartaná meg. Az MDF fővárosi területi listavezetője azt mondta: egy önkormányzatnak nem a saját fenntartására kellene költenie a pénzét, hanem színvonalas közszolgáltatásokra.

Leginkább az önkormányzati rendszerből kellene kivonulnia az államnak - közölte Bokros Lajos. Az MDF fővárosi listavezetője úgy vélekedett: a 3200 magyarországi önkormányzatnak kevesebb, mint a tizede elegendő lenne egy ilyen méretű, közepesen fejlett ország ellátására.

Emellett az önkormányzati tisztségviselők ötödét kellene csak megtartani - tette hozzá. Bokros Lajos célszeűbbnek látná, ha a járási testületeknek lennének az önkormányzatiság alapegységei, így kevesebbet kellene költeni a működtetésre.

Egy önkormányzat ne a saját fenntartására költse a pénzét, hanem színvonalas közszolgáltatásokat nyújtson, például az oktatásban és az egészségügyben - szögezte le Bokros Lajos.

Az elmúlt húsz évben zajló önállósodási folyamatokról Bokros Lajos azt mondta: Ez a tendencia szembe ment a világban terjedő folyamatokkal. Példaként a skandináv államokat hozta fel, ahol az utóbbi időszakban radikálisan csökkentették az önkormányzatok számát.

Így jóval magasabb egy főre jutó jövedelem mellett is sokkal többet tudnak költeni a magas színvonalú közszolgáltatásokra. Bár a döntéseket vita előzte meg, érdemben senki nem tiltakozott ellene - közölte az MDF fővárosi listavezetője.

Bokros és a duma

Szeretném ha Bokros kipróbálná csak egy évig,hogy két minimálbérből egy négyfős családban a jelenlegi ,az MDF csicskázásával létrehozott helyzetben, ahol lassan már a mosoly is luxus éljen meg és ha sikerült akkor utánna jöhet a duma,mert akkor már lesz hozzá némi élettapasztalat is!

Miért?

Ki kényszerit arra, hogy minimálbérért dolgozzál? Keress máshol munkát! Mikor fogjátok már fel, hogy nem az állam a felelős a bérekért, hanem a cégek, vállalkozások, munkaadók! Amig tehát lesznek balekok, akik hagyják kiszúrni a saját szemüket minimálbérrel vagy kettős szerződéssel ahol sok a fekete lé, addig nem is fognak többet fizetni a cégek! S bizony igazuk van, mert a profitorientált, tőkés világban, a költségcsökkentés a lényeg. A munkavállaló csak a szükséges rossz és egy munkaadónak sem érdeke, hogy te jól élj!
Külöben arra is gondolj, hogy ez majd akkor fog visszaütni, ha nyugdijas leszel! Ha keveset fizetsz be a közösbe, kevés lesz a nyugdijad! Európa nyitva van, néz körül, s ne ragaszkodj a lakhelyedhez foggal körömmel, mert nem fog odamenni a jobban fizető munkahely!!

Egyébként meg örülj, hogy nem nyugaton élsz, mert ennyi szociális juttatás mint itt Magyarországon egy 2 gyerekes család kap, nincs még egy a világon! Három gyerektől akár "hivatásos anya" státuszt is kaphat a szülő amiért 25 ezret kaszál, + csp.

Egyébként meg kell még jegyeznem, hogy Bokros úrnak vannak az egyetlen használható tervei a gadzaság szempontjából! Hiába nem tetszik ez sokaknak, az egyetlen járható út ez lenne, mert a lakosság nem a gazdasági szempontokat veszi figyelembe hanem a saját zsebüket, s mint tudjuk a nép, az káros a gazdaságra.....
Kiváncsi vagyok majd, hogy ha számonkéritek Szent Viktor igéreteit, mennyit és főleg miből fogja ezt megvalósitani!??

Az önkormányzati rendszer demokratikus vívmány, mely javítható.

"A bürokrácia megfojtja az országot."/ Orbán Viktor /

A Kádár-rendszerből itt maradt, abnormálisan felduzzasztott hivatali
struktúra nagyon sokba kerül mindenkinek./A sokszor életszerűtlen,a kötelező
szolgáltatás helyett, az ügyfeleket primitív szolgának tekintő működést
most nem taglalnám./
Mielőtt bárki is az önkormányzati rendszerhez nyúlna, /akkor is csak a legnagyobbakhoz/
nézzen már körül a nem ritkán párhuzamosan, teljesen feleslegesen működő, ilyen-olyan
hivataloknál, hatóságoknál, felügyeleteknél, főfelügyeleteknél stb./Csak az Észak-Alföldi régióban kb. 1200-egyezerkettőszáz !!! hivatal van./
Ha ezen területen egy keveset is tennének, mindjárt nem lenne oly nagy probléma
- a közjó érdekében sokkal fontosabb - önkormányzatok fenntartása.

bokros egy BAROM!!

Halvány fingja nincs az önkormányzati rendszerről, csupán fiskális hülyeségeit nyomatja!
Az önkormányzati rendszert át kell alakítani, és lehet is olcsóbbá tenni, de amit bokros javasol az a működő rendszerek szétverése lenne.
Ha hentessel akarunk operáltatni, csak hajrá bokros Hajrá MDF!!!

Hát akkor ez mi volt?

Volt, egy jól működő: MEGYE / JÁRÁS / VÁROS rendszerünk, amit szintén szétbermoltak!

Azért ennyi önkormányzat, az nagyon túlzás! Össze kell vonni, s a felére lehetne csökkenteni!

Tartalom átvétel