FKGP - Ismét döntött a bíróság?

  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.

Újjászerveződik a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári párt. Több éves bizonytalanság, pereskedés után immáron a napokban megszületet jogerős bírósági döntés is segíti a pártszervezést. A május 20-i bírósági döntés alapján kimondható: Hegedűs Péter pártelnök az FKGP álképviselője, és mint ilyen személyt a felperesek töröltetni kívánnak a pártnyilvántartásból. Nincs kizárva, hogy a közeljövőben élet költözhet a Belgrád rakparti székházba, és újra felgyulladnak fények az épület tetején álló, a pesti látképpel egybeforrt fényreklámon.

2008. május 20-án a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon ítéletet hirdetett a Márkus János pártfőtitkár és Balogh Károly ügyvezető alelnök felperesek által, a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt ellen indított perben. A Fővárosi Ítélőtábla 4.Pf.20.339/2008/9. számú ítélete helyben hagyta az első fokon eljárt Fővárosi Bíróság döntését, mellyel immár jogerősen megállapításra került, hogy a párt 2005. december 17. napjára összehívott országos nagygyűlésének illetve nagyválasztmányának egyike sem volt határozatképes. Az említett testületek által hozott valamennyi határozat (az Országos Nagygyűlés 1-5. sorszámú, valamint az Országos Nagyválasztmányi ülés 1-3. sorszámú határozata) törvénysértő, azokat ítéleti rendelkezésével a Fővárosi Ítélőtábla megsemmisítette.

A jogerős ítélet indoklása rámutatott, hogy az elsőfokú bíróság a tényállást a rendelkezésre álló bizonyítékok okszerű mérlegelésével állapította meg, az abból levont jogi következtetések helytállóak és az érdemi döntése is indokai alapján megalapozott, az alkalmazandó jogszabályokkal összhangban van.

A jogerős ítélet alapján megsemmisítésre került az FKGP jelenleg bejegyzett képviselőjének, Hegedűs Péternek a megválasztásáról szóló határozat is, amely határozattal 2007.06.30-ig a párt elnökének választották, emiatt szükségessé vált mindazon jogi aktusok, jogcselekmények és jognyilatkozatok felülvizsgálata, amelyet a megsemmisített megválasztást követően az FKGP elnökeként és képviselőjeként tett. Kimondható hogy éveken keresztül, és a pártnyilvántartási bejegyzés szerint ma is álképviselő áll az FKGP élén.

A jogerős ítélet után két héttel, az ítélőtábla döntésére alapozva Márkus János pártfőtitkár kérelemmel fordult a Fővárosi Bírósághoz, hogy töröljék Hegedűs Pétert, a párt még mindig bejegyzett képviselőjét a nyilvántartásból. A pártfőtitkár kérelmét megalapozza a Fővárosi Bíróság 29. P 23.605/2007/8. számú a Fővárosi Ítélőtábla 4.Pf.20.339/2008/9. számú ítéletével helybenhagyott jogerős ítélete. Mivel ezek szerint a 2005. december 17-i Országos Nagyválasztmányi ülés nem volt határozatképes, ezért az ott meghozott határozatok, így Hegedüs Péter képviseleti jogát is meghosszabbító határozat is semmis, a pártelnök jogosultságát a jogerős ítélet alapján hivatalból 2005. december 31-i hatállyal törölni kell.

FKGP sajtó - Baranyai Gábor

Hegedüs=Napóleon

Hegedűs Péter, - az önmagát a Kisgazdapárt elnökének kinevező - álpolitikus a Bíróság döntései ellenére továbbra is ragaszkodik vélt pozíciójához. A párt tényleges és jogszerű vezetőit a helyzet aggasztja, és leginkább a filmekből és viccekből ismert "Napóleon-effektusra" emlékezteti. Hegedűs úr beszámíthatósága felül ugyanis kétségek merültek fel azt követően, hogy annak ellenére, hogy másodfokú ítélet értelmében alap nélkül tekinti magát elnöknek - a továbbiakban is elnökként viselkedik. Jelen pillanatban egyértelműen megállapítható, hogy józan belátási képességét elveszítette és már nem csak a jogszabályok gátolják képzelt pozíciójának betöltésében. Éppen ezért az érintettek az ügyészséghez fordulnak, hogy kezdeményezzék a bíróságnál Hegedűs Péter beszámíthatóságának kivizsgálását.
Balogh Károly
Márkus János

Mondjuk ki !

Hegedüs Péter titkosszolgálati tevékenysége magyar ellenes. Ennek az embernek a múltja, kapcsolatai, mind arra utal, ami a torgyáni szigorúan bizalmas írásban megfogalmazott. Hegedüs Pétert a "független" magyar bíróság által kell az FKgP élére tenni, képviseleti joggal felruházni. Ezen az emberen át lehet az FKgP 1.32 milliárd forint vagyonát eltüntetni.Itt semmi másról nem szól a történet, mint Magyarország egyetlen történelmi pártját,amely történelme során csak a kisemberekért dolgozott, eltüntetni.Ebben az esetben a sikkasztás vádja csak esti mese ügyészeknek.Ki állítja meg az ilyenfajta embereket ? Nem ezért áll így a magyarság ?
Puki a lisztbe.

Tartalom átvétel