Gázártámogatás 2012

  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.

A nagycsaládosok szeptember 30-ig igényelhetik a következő évre, 2012-re a földgáz árkedvezményt - közölte a Magyar Államkincstár (MÁK) A MÁK tájékoztatása szerint a kedvezményt az igénylőlap kitöltésével és az ehhez csatolt utolsó havi gázszámlával együtt kell a bejelentett, illetve tartózkodási hely szerinti megyei igazgatóságokon igényelni.

A Magyar Államkincstár honlapján olvasható tájékoztatás szerint a kedvezmények 2012. évre történő megállapításáról az igénylők 2011. november 15-ig kapnak értesítést.

Nagycsaládosnak azt a jogosultat tekintik, aki legalább három gyermeket figyelembe véve részesül családi pótlékban. A nemzeti fejlesztési miniszter nemrégiben felülvizsgálta a nagycsaládosok gázár-kedvezményéről szóló rendeletet, és egyértelművé tette, hogy ezt a családtámogatási törvény szerint kell értelmezni. Eszerint pedig az tekinthető nagycsaládosnak, aki a háztartásában legalább három gyermeket nevel, ezért gyermekenként magasabb összegű családi pótlékra jogosult. Amennyiben azonban közülük valamelyik, vagy akár több is befejezte már a középiskolát, a szülő a nagycsaládosoknak járó ellátást már csak a többi gyermek után kapja, de a három - vagy több - gyerekre figyelemmel.

A nagycsaládosoknak járó 95.200 megajoule kedvezmény mértéke egész évre változatlan marad a 2011. évihez képest - tájékoztatták a MÁK ügyfélszolgálatán az MTI-t. A kedvezmény abból áll, hogy eddig a hőmennyiségig a nagycsaládosoknál is a legkisebb fogyasztói kategóriában érvényes árat, azaz a legalacsonyabb árat számlázzák. A szolgáltatók legalacsonyabb ára az 1.200 köbméter éves fogyasztásig érvényes, de egy háromgyermekes család esetében gyermekenként további 200 köbméterig kapják ezt a kedvezményt, ha az igénylésüket a Magyar Államkincstár elfogadta.

Az igénylőlapot a kincstár postai úton megküldte az érintett családoknak, de letölthető az Államkincstár honlapjáról is és beszerezhető a megyei igazgatóságoktól és a gázszolgáltatóktól. A kedvezménnyel összefüggő kérdésekre a Magyar Államkincstár ügyfélszolgálatain és a call center telefonszámain adnak választ. a call center a 06-1-452-2910, a 06-30-344-0045, a 06-70-460-9005 és a 06-20-881-9535 telefonszámon hívható.

gázártámogatás 2012

Az én ismeretségi körömben is kizárólag annak van 3 gyermeke, aki ezt anyagilag is megengedheti magának, vagyis már amúgy is jómódú. Négyszer-nyolcszor annyi havi nettóból élnek, mint mi négyen a két gyermekemmel és a férjemmel.De ők, velem ellentétben, jelentős kedvezményt kapnak vagy ingyen kapják a tankönyveket, iskolai étkezést,nem adóznak a jövedelmük után, és most már a gázártámogatást is kizárólag ők kaphatják. Sőt, a kötelező iskolakezdési támogatást is bezsebelik szülőnként a munkáltatójuktól. Elgondolkodtató tények ezek. Szerintem is rászorultsági alapon kellene adni ezeket a támogatásokat ( jövedelem/fő), nem pedig gyerekszám alapján. Ilyen igazságtalan elosztási rendszert még nem láttam. Ébresztő!!!!!!!!!!!

támogatás???????

Már ne haragudjanak,de egy 3 gyerekes milliomos család is kap támogatást csak mert kettőnél több gyereke van??????Nekem kettő van.Az egyik gyermekem fogyatékos.Én tényleg rászorulnék.Undorító és az is aki ilyen feltételekkel hozta meg ezt a döntést.

gázártámogatás???

Nesze semmi, fogd meg jól.
Legalább beszéltünk róla 200m3 ne röhögtess... az semmi.

Gáz ár támogatás

Én egy munkanélkülivé lett apa vagyok aki kaptam eszt a szolgáltatást, és mostmárn ez sincs. Két gyermekem van ,az eggyik erössen fogyatékos,/beteg/. A gyogyszer árakat is emelik, a közüzemi dijjakat is emelik, mindent emelnek és elveszik még eszt a kis kedvezményt is. Kérdésem : Miért kell ennyire elnyomni a nem jómódú/rászorult/ embereket. Ui: Szerintem nem csak mi vagyunk ilyen helyzetben. Mármint család.

kérdés

Mint nyugdíjasok kérdeznénk,hogy mirólunk vajon miért nem beszélnek a gázár támogatás ügyében idáig kaptunk támogatást,de a miniszter is kijelentette,hogy a gázár a nyugdíjasokat nem érinti de mégis úgy látjuk,hogy rólunk mint nyugdíjasokról sehol nincs szó? vajon miért,vagy a nyugdíjas csak szavazáskor jó!!kérem-kérjük több nyugdíjas társammal együtt,hogy velünk mi lesz? kapunk gázár támogatást vagy nem?várom-várjuk válaszukat az illetékesektől egyértelmű és érthető válaszukat köszönjük.

Semmi, kell a píz a

Semmi, kell a píz a romákoknak

igazságtalanság

Eszméletlen ami itt folyik, nekem is két gyermekem van, ez egyik szervátültetett, már bocsánat, hogy nem akartam ezek után még egy gyermeket, de ez azért felháborító, hogy csak így szelektálunk, persze én tudom, hogy vannak nagycsaládosok akik rossz helyzetben vannak, de nem kell ahhoz nagycsaládosnak lenni ma Magyarországon, hogy rákényszerüljön az ilyen támogatásokra. És persze nem utolsó sorban a romáknak kedvez megint csak ezzel a határozattal,mert ők (direkt kisbetűvel az ők...) aztán nem állnak meg kettő gyereknél, az meg, hogy még beteg is az egyik külön bónusz nekik...

Tartalom átvétel