Nyugdíjas nyomor: Ön meg tudna élni napi ezer forintból?

  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/neplap/neplap.net/www/includes/unicode.inc on line 311.

Szeptember végén 260 227 darab 30 ezer forint alatti tételt tartott nyilván az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság - vagyis ennyi nyugdíjas kénytelen megélni napi ezer forintból.

A 30 ezer forint alatti kategóriába tartozók közül 19 803 tétel minősül saját jogú nyugdíjnak. Az ilyen címen kiutalt tételek száma a januári adatokhoz képest 8,84 százalékkal emelkedett. A saját jogú nyugdíjak körébe tartozik az öregségi nyugdíj, a rokkantsági (rokkantsági és baleseti rokkantsági) nyugdíjak és a foglalkoztatáspolitikai nyugdíjak.

A rendszeres ellátás jellégétől függően, ugyancsak a saját jogú nyugdíjakhoz (ezen belül vagy az öregségi nyugdíjhoz, vagy a rokkantsági nyugdíjhoz), vagy pedig a rendszeres hozzátartozói nyugellátásokhoz sorolják a szolgálati nyugdíjakat minden olyan esetben, amikor nem mutatják ki külön, az államközi egyezményes nyugdíjakat és a külföldre folyósított nyugdíjakat.

Idén szeptember végéig a nyugdíj jellegű kifizetések 61,14 százaléka tartozott az öregségi nyugdíj kategóriába, az erre előirányzott keretet 65,70 százalékban merítették ki az év első 6 hónapjában. A magyar nyugdíjasok közel 56 százaléka még mindig postai úton, a fennmaradó 44 százalék bankszámlára történő átutalással kapja meg az ellátását.

30 ezer forint alatti özvegyi nyugdíj kifizetés 16 320 esetben történt, a tételek száma 348-cal csökkent az év elejéhez képest. Ebbe a sorba tartoznak a házastársnak, élettársnak, elvált személynek és külön élő házastársnak életkorára, rokkantságára, az elhalt jogán eltartott gyermekek számára tekintettel járó hozzátartozói nyugellátások.

Árvaellátás jogcímen összesen 45 665 tételt folyósítottak, a kiutalások számának csökkenése a nyugdíjfolyósító szerint az iskolakezdés miatt csak átmenetinek tekinthető. Árvaellátás az elhunyt nyugdíjas, illetve nyugdíjban nem részesülő, de nyugdíjjogosultságot szerzett elhunyt személy gyermekének, örökbe fogadott gyermekének, meghatározott feltételek mellett testvérének, unokájának járó ellátás.

A hozzátartozói nyugellátásokra (özvegyi nyugdíj, árvaellátás) az év első kilenc hónapjában 223,4 milliárd forintot fizettek ki, ami az összes nyugdíjjellegű kiadás 11,52 százalékát jelenti. A fenti három ellátásfajta összesen 81 788 tételt érintett, ami a 30 ezer forint alatti nyugdíjszerű kifizetések 31,43 százalékát teszik ki.

Ennek megfelelően az ellátások 68,57 százaléka az egyéb ellátások kategóriába tartozik, de vegyük sorra, hogy milyen ellátásfajták tartoznak ebbe a sorba. Az egyéb ellátások közé tartozik a mezőgazdasági szövetkezeti járadék, a baleseti járadék, a megváltozott munkaképességűek járadékai, a rokkantsági járadék, a házastársi pótlék és a más kategóriába nem sorolható egyéb nyugdíjak járadékok.

Mit lehet ma kihozni havi 30 ezer forintból?

30 ezer forintból ma Magyarországon két alkalommal tele lehet tankolni egy átlagos üzemanyagtartállyal felszerelt személygépkocsit. Ha egy másfél szobás panellakás rezsiköltségeit összeadjuk, akkor azt talán még fedezheti ez az összeg (más kérdés, hogy mit eszik az illető), de egy kétszobás lakásnál a havi rendszeres közüzemi kiadások már szinte biztosan meghaladják a havi 30 ezer forintot.

Ha valaki az ellátás feléből valahogy mégis ki tudja hozni a közüzemi kiadásait, akkor naponta kevesebb, mint 500 forintja marad a megélhetésre. Amennyiben csak élelmiszerre költ az illető, akkor ezt a keretet egy kiló kenyérrel, egy liter tejjel és némi felvágottal már ki is meríti. Ha maradt még a tegnapiból, akkor talán vehet magának egy negyedkilós tésztát, hétvégére esetleg 50 deka sertéscombot is megengedhet magának.

Azért van 30 ezer forintja

mert nem, vagy alig fizetett be a NAGYLÁBOSBA! Hiába dolgozik valaki hosszú évtizedekeig, ha nem fizet eleget, vagy nem keres megfelelően, akkor nem vagy alig lesz nyugdija mert a befizetett járulék kevés!

Ezért sem a társadalmat, sem at államot nem lehet felelőssé tenni, mert ez gyakolatilag ugyan az minhta feketén dolgozna és nem fizetne járulékot. Azok sem kapnak semmit sem akik illegálisan dolgoznak, mert ők sem fizetnek semmi járulékot, de attól még hosszú évtizedekig güriztek, nem? Ezeket miért nem sajnáljuk?

NAGYON FURCSA EGY HOZZÁÁLLÁS, AZ HOGY MINDIG MINDENÉRT AZ ÁLLAM ÉS A KORMÁNYOK A FELELŐSEK, HOLOTT AZ EMBEREK 99%-a MAGA FELELŐS A NYOMORÁÉRT! MIÉRT NEM KÉPZETT SOHA TARTALÉKOT? EZ MÁR RÉGEN NEM SZOCIALIZMUS ÉS A BÉREKÉRT SEM AZ ÁLLAM FELEL, HANEM MINDIG A MUNKAADÓ. AMIG LESZ MAJOM AKI BAGÓÉRT IS ELVÁLLALJA A MUNKÁT, ADDIG NEM IS LESZ NORMÁLIS BÉREZÉS ÉS IGY ALACSONYAK MARADNAK A NYUGDIJAK IS!
(Ha munkaadó lennék én sem fizetnék többet!)

DECOTEXT

DECOTEXT, 20100221 1223

azért ne feledkezz el azokról sem, akik fizettek rendesen amíg dolgoztak, csak már hosszú hónapok óta nincs munkalehetőségük és azért kapnak segélyként ily hatalmas összeget!
jól eldumálunk itt... mi, akik internetet, telefont, rezsit fizetünk és például miközben én itt pötyögök, előttem egy deci ötputtonyos tokaji aszú.
csak a Házon Kívül egyik februári adását ajánlom szíves figyelmedbe!
dolgozni akaró emberek, akiknek a háza fabatkát sem ér és így eladni, elköltözni sincs esélyük és kénytelenek vegetálni. a polgármesterük játszik azzal, hogy hol ez, hol az dolgozik és így senkinek sincs fix munkahelye, viszont dolgozhat 3 hónapot, majd kapja a normális munkanélkülit, később pedig a 28800at és ez így forog.
miközben a cigányok soktízezreket vesznek fel úgy, hogy egy árva petákot nem tettek bele a Nagy Közösbe, illetve a minisztereink hazugságért, a nép fejéséért veszik fel a többmilliós fizetésüket, életjáradékukat!
hol itt az igazság?!

salapapa

Nem tudom hogy maga hol

Nem tudom hogy maga hol dolgozik hogy még tartalékolni is tud.Mi min a ketten dolgozunk és csak egy lányunk van és mégsem tudunk megélni.A lakásunkat viszi a bank a fizetésemből 20000Ft-ot levonnak mert nem bírtam fizetni a fűtést így állok a többi közüzemi számlával is erröl is én tehetek maga szerint hogy csak 60000Ft-ot keresek?A férjem meg munkanélküli lett mert felszámolták a céget ahol dolgozott.Keresi az új munkahelyet de nem is olyan egyszerű.Ha kitesznek a lakásból mehetünk az utcára mert albérletet se tudunk fizetni.Ehez mit szól!

Magyarországon!

Oda kell költözni ahol jólfizető állás van! Ha másképpen nem megy, akkor külföld! Ma a legtöbb állás ahol keveset keres az ember, az vagy képzelten munkarőt igényel, vagy a munkavállalók engednek a munkaadó nyomásának! Aki ma ugyanis minimálbérért hajlndó dolgozni, az nem is érdemel mást! ha nem vállalná el ennyirt senki sem akkor a munkaadó kénytelen lenne többet fizetni!
A bank csak akkor viszi el a házat ha a törleszést nem fizetjük, és a hitel devizarendszerben van! Ezt senki nem volt kötelező felvenni, tehát ez 100%-ba önhiba!

Tegnapi adatok, álatlánosan minden szakma! Európában mennyi munakhely volt tegnap (2010.04.24) szabad:

Egyesült Királyság:-303131 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Franciaország:-------36200 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Norvégia:-------------4522 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Németország:--------202687 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Lettország:-------------25 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Görögország:-----------480 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Litvánia:--------------716 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Magyarország:------------9 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Svájc:----------------1717 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Szlovákia:--------------73 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Bulgária:---------------15 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Ciprus:---------------1269 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Cseh Köztársaság:----11824 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Dánia:-----------------130 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Finnország:----------11046 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Izland:----------------184 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Lengyelország:-------13285 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Liechtenstein:----------51 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Luxemburg:-------------212 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Spanyolország:---------245 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Belgium:-------------75019 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Olaszország:----------1061 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Románia:---------------150 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Svédország:----------17909 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Szlovénia:------------1009 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Málta:------------------84 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Ausztria:------------29081 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Írország:-------------2120 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Hollandia:-----------41026 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Észtország:--------------4 a keresésnek megfelelő állás(ok)
Portugália:-----------3269 a keresésnek megfelelő állás(ok)

LINK: JOB KERESŐ

Európában összesen 841700 mukahely volt szabad tegnap de nem mind van ezen a portálon. Belgiumban több mint 75 ezer üres munkahely van! Tény azonban az, hogy képzetlen munkaerőnek gyakorlatilag nincs esélye, de tanulni az lehet. Én 53 éves vagyok és még mindig képzem magam, ahol csak tehetem!

parasztnak parasztúl

te egy agyoniskolázott, de emberileg nulla sültparaszt vagy!
boccs, de beledöglöttem volna, ha ezt nem írom le neked. igen, most jobb.

Butaság teteje.

Bocsi,miért menjek külföldre, mikor itt Magyarországon annak idején nem lehetett mást tanulni, mint oroszt.
Mellesleg, nincs pénzem nyelvet tanulni.Másik dolog pedig nem külföldre kellene küldeni az embereket ,ha nem itt kellene meg becsülni a dolgozókat.
45 ÉVESEN SEMMI NÉLKÜL TANULJON AKI TUD.
Pedig még munkanélküli sem voltam,van egy lakásunk ami szép, de hitelből vettük ,mert nekem a szüleim nem lopni jártak és igy nem tudtak ,adni semmit.
Akkor most haljunk éhen,???

Butaság teteje.

Tudod nem csak te látod szomorú jövőnket,60 évesen 57ezer nyög-díjjal éljen meg az előted szóló.

Persze a Német 20 évvel a GENGSZTER- váltás után 5000 EUR nyugdíjjal itt a Balaton mellett „tengeti” életét.

De én még azt mondom majd lesz, valahogy nem kell könyöradomány senkitől.

Neked meg a kilátás az, hogy még ennyi se lesz.

Nyugdij

Tudod, mire te nyugdíjas leszel már csak ezt az okosságot fogod ekölthetni.

NYUGI!

Már 1979-től magam gondoskodtam magamról ezen a téren! Én már akkor sem bíztam egy politikában sem! Ezt más is megtehette volna! A legtöbben mindig akkor kezdenek el sírni, amikor már késő!

Mi akkor építünk gátakat, amikor árviz van. Akkor akarjuk javitani a gazdaságot, amikor már a padlón van, mi foltozgatjuk az utakat ahelyett hogy jól csinálnánk, akkor sírunk a deviza hitel fizetése miatt, amikor az árfolyamok magasak, és akkor sírunk a nyugdij miatt is, amikor már nincs miből fizetni.....stb.

Minimális előrelátással és racionális gondolkozással mindent meg lehet előzni! Engem nem érdekel az sem, ha az állam egy fillér nyugdijat sem ad, mert ellátásomról magam gondoskodtam! Most még csak 53 éves vagyok, de már most nem kéne dolgoznom anyagi okokból!(Vállalkozó nem voltam soha, de az államra soha nem számitottam!)

(DCT)

Te aztán öreg korodra k.va

Te aztán öreg korodra k.va okos lettél kedves internetes vén troll,megnézném mi az any.d picsájából raktál te félre 79-ben,max.mások unokáitól loptál jólétedben.

Katasztrófa

Az a dolog katasztrófája,hogy a következő generáció/ ma 50-55évesek/ is minimálbérre jelenteti be magát, a többit meg zsebre! De hát akkor miből akar majd részesedni, ha maga is ellopja maga elől a leendő nyugdíja alapját, a be nem vallott és fizetett járulékot.Akkor majd mekkora nyugdíjat akar kapni, ha eléri a korhatárt?

S ráadásul

még csak tartalékot sem képez magának, ebből az illegális jövedelemből! Na, ezért nem kell sajnálni a sírókat! Aki képzetlen, az keveset keres, aki meg "dörzsölt" és csak minimálbérért szerződik, az ezzel nagyon alacsony nyugdijat képez magának! Örüljön ha kap majd valamit!

(DCT)

Betegnyomor: És ön meg tud élni napi 680 Ft-ból?

Gyerekkoromban alkoholista anyám idegtépő együttélésének következtében 11 évesen lettem epilepsziás. Rá 5 évnyi töménnyi gyógyszerszedéssel, miután kigyógyultam pedig végleges skizopfrén lettem, súlyos szorongással társulva. Naponta 1 óránál nem bírok többet dolgozni, de otthon muszáj megtermelni az élelmiszert, mert akinek nincs szolgálati ideje, annak nem jár semmiféle rokkantnyugdíj, miközben tömegével százalékoltatják le magukat a gazdagok. Csakhát hogyanis lenne szolgálati idő, amikor iskola alatt kaptam a végső idegösszeomlást.
A cigányok pedig még azon rimánkodnak, hogy a 28 ezer forintos szociális segélyből nem tudnak megélni. Ők egészségesek, tudnak dolgozni -csak nem akarnak-, van nekik mindenféle jogaik, bűnözhetnek, őket mégis eltartja a többségi társadalom, nem is akárhogy. Aki pedig magatehetetlenül, ártatlanul lesz beteg, annak pedig hosszas utánajárás után is csak azt tudják mondani, hogy 20400 ft-nál nem jár több. Tehát napi 680 Ft. Ja, és még azt is befagyasztották 2 évre. Leegyszerűsítve: aki ma Magyarországon nem csak álbeteg vagy naplopó kisebbség, hanem betegnek mer lenni, az dögöljön éhen, vagy ugorjon a Tiszába... -_-

http://www.egerjobbik.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=6845:20-ezer-forint-az-egy-fre-juto-joevedelem-kobozzak-el-a-szocionista-ujgazdagok-vagyonat&catid=1:friss-hirek&Itemid=18

Vállakozásból a nyomorba!

Olvasva a megjegyzéseket egy rövid történetet mondanák el!
2006 májusában ugy határoztunk a feleségemmel elkezdünk vállalkozni, 1,5 milliós hitellel megalapítottuk a vállalkozásunkat. ma 40 és 42 évesek vagyunk. Férjem rákos beteg lett a sok idegesség és túlterhelt munkavégzés miatt 42 évesen! A havi bérünk 90 ezer brutto fizetés volt, ami 69840 Ft-ot tet ki, ezt kaptuk kézbe! Durván havi 140 ezerből éltünk 4 éven keresztül, amiből fizetni kellett
Havi 1000 Ft a gépkocsi súlyadó
Havi 28000 Ft-os villanyszámla
Havi 1200 ft szemétpénz
Havi 34000 Ft hiteltörlesztő részlet
Havi 1700 Ft bankszámladij
Havi 10 ezer Ft internet és tv dij
Havi 7000 Ft saját telefonszámlát (ezt kellett viszsafizetni a cégbe a törvények miatt!)

A vizdijat és a szenyvizdijat nem kellett fizetni, mert saját tisztitót és vizforrást építettünk, akárcsak kollektorokat, és hőszivattyúkat, mely anyagköltség áron meg tudtuk oldani.
Igy a 28 ezres villanyszámlában benne van az éves melegviz és fütési költség is!

Férjem sokmindent meg tudott oldani, de idén januárban felszámolták a vállalkozásunkat!
az első 15 nap betegszabadságot már senki nem fizette ki! A táppént jan 24-február 5 ig 28 ezer ft! és annak az 1/3-át vissza kell fizetnie a cégnek!
A havi költségek gyakorlatilag a töredékét sem fedezik a havi költségeinknek!
Betegen igen okat lehet dolgozni, illetve a havi 140 ezerből valószinüleg lehet spórolni és félrerakni is megtakarítást!
Ennyit erről a trágya országról és a szociális hátteréről!
Megjegyzésként még annyit, hogy a néhgy év alatt kb 4,8 millió ft-ot kifizettübk a TB rendszerébe. Csak tudnám hogy minek!
egy bukott vállalkozó, aki marha módon minden pénzt becsületesen befizetett!

nem vagy egyedül! :(

1996 óta vállalkozom. amikor 6 éve (39évesen) megkaptam az első szívinfarctusomat, hasonlómód jártam mint ti.
hozzáteszem a 2007 szeptemberi infarctusom előtt, májusban vettem fel hitelt, amit 54eFt/hó kell törleszteni.
a betegálcsi úgy lesz, hogy a szokásos járulékokat, számlákat fizeti az ember és az első 14 napot a bal zsebemből (cég) teszem a jobb zsebembe (én) úgy, hogy közben egy fillért sem termelek. eközben a banknál a biztosítás úgy szól, hogy a biztosító (szerencse, hogy kötöttem rá!) a 62. nap után fizet, vagyis hiába nulla a bevétel, 108ezret még csengessek ki.
ezt segítendő jött az a bizonyos 29.800Ft-os OEP-es pénz a jobb zsebembe (én), ahová a másik 28.800nak kellene jönnie a bal zsebemtől (cég), mint táppénzt. de ugye bevétel nulla, tehát az nem jön.
ennek ellenére megy vissza az OEPnek a táppénz 1/3-a, mint cég.
fizesd a fizetnivalókat 19ezerből, miközben teljes nyugalomban vagy. nyugalomban, hiszen így szólt az okos orvosi jótanács: "ha fel akar épülni, stresszmentes életmódot, ...."

hajrá! nem vagy egyedül! :)

Nem tudom, hogy milyen cég volt ez!

Egy tény! Ha egy vállalkozás tönkre megy, akkor azt vagy rosszul vezetik, vagy nincs rá szükség, vagy egyszerűen nem birja a konkurencia harcot! Csak információnak (s nem vigasz), hogy 2008-ban Németországban ~38000 kisvállalkozás és cég ment tönkre, s 41572 új alakult! Ez a piac rendje! A legtöbb úgy védte ki a "totálkárt", hogy időben csődöt jelentettek, majd más néven újra alakultak. Ez még nyereséges is lehet....

Egy tény! Ha valaki agyon dolgozza magát, de mégsem tud a piacon maradni, akkor az ne vállalkozzon!

AZ ALAPVETŐ HIBA VISZONT AZ VOLT, HOGY A VÁLLALKOZÁST HITELBŐL ALAPITOTTÁTOK, ÉS EGY ALAPVEZŐ TÖRVÉNYÉT A TŐKÉS RENDSZERNEK NEM VETTÉTEK FIGYELEMBE: egy vállalkozás inditása után 2 évig a cég minuszt csinál, a 3. évben (ha megy) akkor kifuthat nullára, s csak a 4. évtől lehet jövedelmező, ha jól csonáljátok!
(Ezt nekem egy olyan vállalkozó mondta akinek idestova a 3. cége működik!)

Az emberi nemtörődömség,az elbutítás magas foka !

Utána számolt már valaki,hogy minek kell embereknek nyomorogni,mikor ha a 30000,-Ft-t
megtoldanák ugyanannyival,még akkor sem lenne annyi,mint amit csak egy valaki elrabolt a BKV-tól, és akkor még hol a többi,de a szerencsétlenektől veszik el az utólsó fillért ,mert tudják,hogy őket nem képviseli senki.A sok hülye kis patkány társaik meg nem szólnak melettük inkább ellenük! Nemhiába törekszenek a népbutításra,mert az emberi butaságot lehet a legjobban kihasználni !Mindenki csak akkor kiabál ,ha már a saját bőrén érzi a gyarlóságot,csak sajnos akkor már késő!Amíg nem fogunk össze ,addíg csak mindíg mélyebbre süllyedünk,pedíg azt hinné az ember,hogy ennél mélyebb már nincs !?

Sné

Pontosan!

Amig nincs összefogás nem lesz normális bér! Amig lesznek szellemi mutánsok akik minimál bérezésért vagy kettös szerződéssel mennek dolgozni, addig nem lesz egy cég, vagy vállalkozás amelyik jobban fog fizetni! A kényszer nagy úr, ha egy vállalat nem találna olyanokat akik bagóért dolgoznak, akkor kénytelenek lennének jobban fizetni!

FOGJUNK ÖSSZE!NE VÁLLALJ SEMMIT OLCSÓN!
TAGADD MEG A MINIMÁLBÉRT!!

Tartalom átvétel