Pártpreferenciák - 2007. december

  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
MSZP?

Minden hónapban készül felmérés az aktuális pártpreferenciákról. Ezek alapján lehet egy hozzávetőleges képet alkotni arról, hogy mennyire tetszik a Kormány munkája az embereknek, esetleg hogy az ellenzék mennyire jól teszi a dolgát. Nos, 2007 decemberében a következő eredmények születtek:

Szonda Ipsos
A cég felmérései szerint a két nagy párt eredményei stagnálnak. Vagyis ez azt jelenti, hogy az MSZP népszerűsége nem csökken tovább, de a Fideszé se nőtt. Az viszont mindenképpen figyelemreméltó tény, hogy valószínűsíthetően azért, mert az emberek bizalma a politikában hihetetlenül kicsi lett, százból negyvenegy ember el se menne szavazni, ha most vasárnap lennének a választások. A biztosan szavazók köréből levont adatok alapján három párt jutna be a parlamentbe: a Fidesz 60, az MSZP 28, az MDF pedig 5 százalékkal. Az SZDSZ 4, a MIÉP pedig 1 százalékon áll a legfrissebb felmérések szerint. Egyéb pártra 2% szavazna, ebben a körben található meg az MKMP és az MMP2006 is.

TÁRKI
A TÁRKI felmérése még az előzőnél is aggasztóbb képet fest a választási hajlandóságról. Eszerint az emberek 44 százaléka nem menne el szavazni, vagy nem tudja, kire szavazna. Az az 56 százalék, aki viszont elkötelezett, a jelek szerint csak a két nagy pártot juttatná be a parlamentbe: a Fideszt 68, az MSZP-t pedig 21 százalékra hozták ki. Az MDF 4, az SZDSZ pedig mindössze 3 százalékot kapna, 4 százalék jut az egyéb pártoknak.

Medián
Ez a cég három aspektusból vizsgálta a szavazási hajlandóságot. Az első nézőpont a két nagy pártra vonatkozott. Eszerint a Fideszt 40, az MSZP-t pedig pontosan ennek a fele, 20% támogatná. A második és a harmadik nézőpont összefügg: mindkettő a biztosan szavazók preferenciáit vizsgálja, csak az egyik a ma is a parlamentben lévő pártok szemszögéből. Jelen állás szerint a Fidesz 64, az MSZP 26 százalékot kapna, és más nem jutna be rajtuk kívül, az MDF ugyanis 4, az SZDSZ pedig csupán 2%-os. Érdekes még, hogy a MIÉP szintén 2%-ot kapna, akárcsak az egyéb pártok.

Juss murmurandi

Ez latinul a morgás jogát jelenti. Frappáns kifejezés és a mögötte lévő tartalomtól akarják megfosztani a magyar társadalmat. Eddig elérte a hatalmi elit, hogy a választási szép szavakat semmibe véve, olyan kormány programmokat állítottak fel ami homlokegyenest ellenkezett azzal amire a nép a vezetői felhatalmazást adta. Ez az ötödik kormány sem csinálja másként, ez is csak igérte az adminisztráció csökkentését, az adók csökkentését és ugyanúgy mint a többiek semmit sem tart be belőle. A jelenleginek egy előnye még van az múltba vesző 4 kormánnyal szemben, ennek még a kezében a lehetőség közel 800 napig, hogy virítson valamit. Optimizmusra semmi ok, de a remény hal meg utoljára a 800 nap még velük van.
Az új és minden eddigi szabadságjogot elsöprő őrület a gyűlölet beszéd törvény életre
keltése. Ez az utolsó lehetőségét is elveszi annak, hogy valaki szabadon mondjon véleményt a világ dolgairól. Jellemzően ez az ötlet sem szerepelt a választási mézesmadzagok közt ezt is a ciklus közepén emelik a paragrafus erdő közepére aztán marad minden, mert az új kormány majd élvezni fogja a hozadékát amivel saját megitélése szerint alkalmazni fogja azt.
Ez is az igazi bizonyítéka annak, hogy rólunk döntenek nélkülünk
Qed.

Viktor az egyik lábát már

Viktor az egyik lábát már beerőszakolta a résnyire kifeszített ajtón.
Az arcukon rinocérosz bőrt viselő pártok teljesen figyelmen kívül hagyják a társadalom egyre növekvő megvetését. Folyamatosan csaholnak nekünk, de egy mákszemet sem érdekli őket a véleményünk.
A saját nagyszerűségétől euforikus ködben úszó műellenzék a következő sületlen baromságokkal próbálja felültetni a jobb sorsra érdemes, egyre fogyatkozó táborát:
„A Fidesz programja a jövő programja.” - Tudjuk, Viktor, tudjuk.
„A Fidesz az Európai Néppárttal egyeztetve dolgozta ki az Erős Magyarország programját."
- Új Magyarország, Erős Magyarország, dübörgő gazdaság, ultimátum, üvegzseb, tisztasági csomag, pannonpuma. Mennyi hülyeséggel próbáljátok még megetetni az embereket?
„Európával közösek a problémáink.”
- Miféle problémák? Melyik országot vásárolta még fel Izrael? Melyik tagállamot nyomorították meg az idegen csizmákat csókolgató vezetői annyira mint ezt az országot? Hol tették tönkre az oktatást, az egészségügyet, a mezőgazdaságot úgy mint itt? Hol tiporhatják el hasonló arroganciával a magyar kereskedelmet, élelmiszeripart a befektetőknek nevezett idegen betolakodók? (S melyik nemzettől rabolták el területének 2/3-át? - szerk.)
„A Fidesz mostanra megalkotott alapprogramja egy fontos lépés ahhoz, hogy a magyarok visszanyerjék az önbecsülésüket.”
-A Nemzet önbecsülése nem veszett el, bár ti mindent megtesztek érte. Mindent megtesztek azért, hogy az emberek megfeszített munkával se tudjanak emberi életet biztosítani maguk és családjaik számára. Így próbáljátok tudtunkra adni, hogy képtelenek vagyunk nélkületek boldogulni. Pedig, ha ti nem lennétek, nekünk lenne még esélyünk, és nemzeti vagyonunk.
„Mivel a politika gyengítette le az országot, ezért a politika kötelessége, hogy újra erőssé tegye hazánkat.”
- Hát tényleg vastag bőr van az arcotokon. Én meg úgy gondolom, hogy azt a politikai elitet amely 17 év alatt tönkretette az országot, miközben zsebeikbe milliárdok vándoroltak, a parlamentből el kell kergetni, majd bíróság elé állítani. És ezt addig kell megtenni amíg hozzá nem láttok a „rendbetételhez”, mert annak végét csak kis létszámú rabszolgaként élhetjük meg. Ha valóban erőssé akarnátok tenni a nemzetet, akkor a legnagyobb kártevőitől, saját magatoktól kellene megtisztítanotok az országházat.
„Össze kéne már fogjon a középosztály!”
- A tavaly október 23-án páncélautóján patkány módjára menekülő Orbánnak, hogy van képe összefogásra szólítani az általa középosztálynak nevezett réteget? Azt a réteget, amelytől folyamatosan elhatárolódott, lecsőcselékezett, megmozdulásukat cionista parancsra elfojtotta? Saját hitelét vesztett sleppjével és pártjával kakukkfiókaként tolakodott be a jobboldali térfélre, kiverve onnan minden nemzeti erőt, elfoglalva azt.
Nem kis szerénytelenséggel Orbán azt állítja, hogy programjuk 15 évre megmutatja a helyes utat. Ezzel azt üzenve nekünk, hogy további 15 éven át, próbáljuk elviselni Tom Lantos előtt csúszó-mászó személyét és LIKUD-dal testvéri pártját.
Hát nem, kedves Viktor! A Gyalázatos kormánypártokkal együtt nektek is el kell kotródnotok a parlamentből, hogy ne tudjátok eltaposni a valóban magyar érdekeket képviselőket.
De ne szomorkodjatok, ez együtt jár egy kis könnyebbséggel is. Mert miután eltakarodtatok, már nem kell eljátszanotok a parlamentben, hogy utáljátok egymást. Nyugodtan ehettek egymás tányérjából, ihattok egymás poharából és mulatozhattok is együtt. Nem kell tovább titkosan összekacsintva szidalmaznotok tettestársaitokat. Nyugodtan, fellélegezve a nyakába borulhattok a szegfűtulipános szabadmadaraknak.
Persze csak akkor, ha már mindnyájan vezekeltetek bűneitekért.
B.L.

Tartalom átvétel