Zuschlag összeomlott

  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.

Hiába várta, hogy hazaengedik, hiába fizetett be ötvenmillió forintot, hiába ismerte be bűnösségét. A börtönben ülő Zuschlag János összeomlott. A nyolc hónapja raboskodó, egykoron szebb napokat látott politikust és tizenhárom társát bűnszervezetben elkövetett sikkasztással vádolják és napokon belül már a bíróságon lesznek a per anyagai.

Rettentően optimista volt a nyolc hónapja börtönben lévő kiskunhalasi ex-honatya, miután pár héttel ezelőtt befizettek több mint 50 millió forintot kárenyhítés címén, az átvert hivataloknak. Azonban az örömbe némi üröm került, mert az ügyészség a banki utalások ellenére sem engedte szabadon Zuschlag Jánost. Pedig a vádiratban szereplő kár több, mint kétharmadát a tizennégy vádlottat érintő ügyben egyedül a kiskunhalasi képviselő csengette be.

Az ügyészség azonban hajthatatlan volt: Zuschlag szabadlábra helyezésében nem döntött. Igaz, először arra hivatkozott a megyei főügyész-helyettes, Szabó Ferenc, hogy vizsgálják a banki átutalások és visszafizetések eredetiségét. De arról már elfelejtett bárki is tájékoztatást adni, hogy napokon belül az egész Zuschlag-ügy átkerül a bíróságra. Ez pedig összetörte Zuschlag Jánost, mivel a szabadulás esélye egyre távolabb került.

"Nem vagyok boldog. Sőt! Nem is tudom mit tehetnék még, hogy haza kerülhessek" -üzente elkeseredetten Zuschlag János.

Az egykoron nagy politikai reménységnek hitt Zuschlag érthetően összetört. Szabadulásáról már csak a kijelölt bíró dönthet, aki mielőtt bármit is tesz, nagy valószínűséggel először áttanulmányozza a több ezer oldalnyi Zuschlag-féle vádiratot.

"Valóban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy napokon belül megkapja a bíróság a vádiratot, azaz bírósági szakba kerül az eljárás. Az ügyészség nem döntött ügyfelem szabadlábra helyezési kérelmében, ami előtt értetlenül állok. Beismerte ügyfelem a bűnösségét, az okozott kár jelentős részét ő egyedül megtérítette, már a tanúkat sem félemlítheti meg, hisz mindenki ki lett hallgatva, és a szökés veszélye sem áll fenn esetében. Kíváncsian várjuk tehát, hogy mikor és milyen döntés születik a szabadlábra helyezési kérelmünkben" -mondta a STOPnak, Kovács M. Gábor, ügyvéd.

Az tény, hogy Zuschlagot és társait igen súlyos vádakkal illetik, hisz maffia ügynek minősül a már-már mesteri fokra emelt politikai csalás-sorozat, amivel a több mint egy tucatnyi vádlott, hetvenkétmillió forintnyi kárt okozott. Bár ennél nagyobb horderejű ügyekben is sokan boldogan élvezhetik a szabadság illatát, ez egyelőre Zuschlagnak még nem adatik meg.

Cáfolta Baráth Etele és Csiha Judit cáfolják a Híradó értesülésé

Cáfolta Baráth Etele és Csiha Judit cáfolják a Híradó értesülését, miszerint fél-félmillió forintot kaptak a Zuschlag-pénzből.

A parlamenti képviselő a kampányában semmilyen pénznek nem kezelője, én sem tudtam soha arról, hogy ezek az összegek honnan származnak és pontosan mire fordították őket - reagált az MTV Híradójának tegnap esti hírére Baráth Etele.

A volt európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter a távirati irodának nyilatkozva azzal utasította vissza a műsorban elhangzottakat, hogy a kampánypénzt nem a képviselőjelölt, hanem a kampányfőnök rendelkezésére bocsátják, ezért sem tudhat a politikus annak eredetéről.

Baráth Etele emiatt tiltakozik az ellen a kijelentés ellen, hogy olyan kampánypénzeket kapott volna, amelyeket Zuschlag János és társai szereztek fiktív pályázatokon.

Véleménye szerint minden erre való utalás hamis állítás, ami összefüggésbe hozza őt egy bűnügyi eljárással.

Hozzátette, hogy a központ által a kampány céljára megszavazott összeg eredetével neki sem kötelessége, sem feladata nem volt foglalkozni, hiszen azt nem valamilyen szervezet, hanem az MSZP különíti el a jelöltek számára.

A Zoom nevű hírportálnak nyilatkozó Csiha Judit azt mondta, hogy a kampányát biztosan nem támogatta semmilyen alapítvány és Zuschlag János sem. A politikus hozzátette, hogy tanúként meghallgatták az ügyben, egy alapítványi papíron szereplő aláírással kapcsolatban kért vallomást az ügyészség. Arról nincs tudomása, hogy gyanúsított lenne.

Az MTV csütörtök este arról számolt be, hogy két volt szocialista miniszter, Baráth Etele és Csiha Judit is 500-500 ezer forintot kapott 2006-os választási kampánya során a Zuschlag-ügyben érintett fiktív szervezetektől.

Tartalom átvétel