Orbán Viktor azzal számol, hogy három választást nyernek zsinórban

  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.
  • : Function ereg() is deprecated in /home/neplap/neplap.net/www/includes/file.inc on line 646.

Újabb részletek Orbán zárt körű beszédéből: a Hírszerző.hu szerint Orbán Viktor valóban azt mondta Gyurcsány Ferencről, hogy "hülye, idióta, lássuk be". Orbán azzal számol, hogy három választást nyernek zsinórban. Az ellenzéki politikus a cikk szerint a Magyar Gárdáról szólva azt mondta: úgy kell elbánni velük, mint ahogy Horthy Miklós elbánt a nyilasokkal; adni nekik egy pofont és hazazavarni őket.

Orbán Viktor a nagyberuházások átmeneti leállításáról beszélt a filmművészeti egyetemen tartott szűk körű találkozón. A Fidesz elnöke a Hírszerző.hu szerint azt is mondta: ha kormányra kerülnek, az első két évben megszorításokat terveznek, például befagyasztanák a nyugdíjakat, de utána tízéves programot hajtanának végre, a középrétegekre, az aktívakra támaszkodva.

A portál információi szerint Orbán Viktor valóban azt mondta Gyurcsány Ferencről, hogy "hülye, idióta, lássuk be", és erre a balatonőszödi beszédet hozta fel példaként, ami szerinte azt bizonyítja, hogy a kormányfő nem profi politikus, mint ő, hiszen egy profi politikust nem ragadhatnak el az indulatok, nem lehetnek érzelmei.

A portál beszámolója szerint Orbán Viktor a 2006-os vereség kapcsán azt mondta, hogy a választási kampány "rosszabbul élünk, mint négy éve" - szakaszánál már biztosan tudta, hogy veszítenek, mert akkor már nyilvánvaló volt, hogy ez nem megy át az emberek tudatába, nem hiszik el. Hozzátette: tulajdonképpen ő nem is akart győzni 2006-ban, mert akkor már tudták, milyen rossz állapotban van a gazdaság.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy ha 2006-ban megkérdezték volna, meddig kormányoz Gyurcsány Ferenc, ő azt tippeli: 2008-ban már a Fidesz van hatalmon. A balatonőszödi beszéd és más események kapcsán is többször gondolta: itt a vég. Számára az a legnagyobb meglepetés, hogy Gyurcsány Ferenc még mindig kormányoz, de most már nem biztos abban sem, hogy nem húzzák ki 2010-ig - olvasható a Hírszerzőn.

A jövőről szólva Orbán Viktor közölte: azzal számol, hogy három választást nyernek zsinórban. Kormányzásának két szakasza lesz: az első két évben válságmenedzselő kormány és megszorítások jönnek - "egyes csoportoknak rossz lesz, sokaknak sok minden fog fájni" - , de utána tíz éves programjuk lesz. A hallgatóság kérdésre a portál szerint azt válaszolta: nem akarja elvenni a 13. havi nyugdíjat, de befagyasztaná a nyugdíjakat, és legfeljebb az infláció mértékének megfelelően emelne.

A Fidesz elnöke úgy látja, neki azért lenne könnyebb dolga, mint Gyurcsány Ferencnek, mert 2006-ban az emberek nem hitték el, hogy megszorítások kellenek, most viszont folyton azt hallják a miniszterelnök szájából, hogy nehéz helyzetben van a gazdaság, ezért tőle már elfogadnák a megszorítások szükségességét - írta a Hírszerző, amely szerint Orbán Viktor dicsérte is a kormányt, például a munkahelyek "kifehérítése" ügyében. Mint mondta, ezt mindenképpen folytatná. Az egészségügyben pedig egyetért a kormány által megkezdett átlátható adatbázis kialakításával, ezért ezt is folytatnák.

A Hírszerző szerint a konkrét intézkedések között említette a Kert Magyarország Programot; a Duna-Tisza közén elsivatagosodó területeken például a paksi atomerőmű vizét használná öntözésre.

A portál úgy tudja, a volt miniszterelnök valóban beszélt arról, hogy a nagy állami beruházásokat le kell állítani: ha nem fizetik ki őket, az így nyert összegekkel csökkenthető a hiány. A Fidesz elnöke azt mondta, ezután újratárgyalná a szerződéseket, mert biztos abban, hogy sokkal olcsóbban is kivitelezhetőek ezek a beruházások. Példaként az autópálya-építéseket és a 4-es metrót említette, a Hírszerző szerint.

Orbán Viktor véleménye szerint, ha az oroszokkal szerződnek a 4-es metró megépítésére, akkor 200 milliárd forintból meg lehetett volna oldani. A tőkét egyébként három helyről hozná az országba Orbán Viktor: Oroszországból, az arab világból és mérsékelten Kínából - írták.

Az ellenzéki politikus a cikk szerint a Magyar Gárdát egy valós problémára adott reakciónak nevezte. Az állam ugyanis gyengül vidéken, kevés a rendőr, magára hagyták az állampolgárokat. Szerinte egyfelől erősíteni kell az állami jelenlétet, másrészt úgy kell elbánni velük, mint ahogy Horthy Miklós elbánt a nyilasokkal; adni nekik egy pofont és hazazavarni őket - olvasható a portálon.

Az értelmiségi találkozón a beszámoló szerint a Fidesz elnöke arról is beszélt, hogy tizenöt évig mindenképpen ő marad a jobboldal vezetője, hacsak nem követ el valamilyen nagy butaságot. Mint mondta, mindegy, hogy formálisan milyen pozíciót tölt be, az ő szava számít a jobboldalon még hosszú évekig.

Ennek két oka van - idézte fel szavait a portál -, az egyik, hogy kormányfőként rendkívül sikeres, markáns politikus volt, a másik pedig az, hogy a nagy rendszerváltó politikusok között itthon és Kelet-Európában is már csak ő maradt egyedül.

Az Index.hu csütörtökön számolt be Orbán Viktor néhány hete egy zártkörű rendezvényen elhangzott beszédéről; a cikk állításai - többek között a nagy állami beruházások, köztük a négyes metró építésének leállításáról - vihart kavartak.

Kéri László politológus, a rendezvény házigazdája határozottan cáfolta, hogy Orbán Viktor a négyes metró beruházásának leállításáról beszélt volna. Emlékeztetett arra, hogy a filmművészeti egyetemen sok éve tartott zártkörű összejöveteleik sohasem voltak nyilvánosak. Úgy fogalmazott: Orbán Viktor április 30-i látogatásáról az Indexen megjelent kétrészes tudósítás állításait cáfolni méltatlannak tartja, azt azonban határozottan állítja, hogy Orbán Viktor nem beszélt a négyes metró leállításáról.

Ha Orbán lesz a miniszterelnök-jelölt....

a Orbán lesz a miniszterelnök-jelölt, akkor sikerül neki a 3. - egyértelműen győzelemre álló - meccsét is elbuknia... Mert a jobboldali szavazók jelentős része nem felejtette el, hogy régi pártjukat, a Kisgazdapártot, az MDF-et, a KDNP-t a MIÉPet ő verte szét hatalmi tébolyában, és EZÉRT NEM FOg A FIDESZRE SZAVAZNI.
Ha egy Kósát indítanák miniszterelnöknek, akkor nyerhetnek, különben nem
fat

Orbán Viktor hibázott. Ez

Orbán Viktor hibázott. Ez pedig úgy kellett már a baloldalnak, mint egy falat kenyér. A Fidesz elnöke túlzott magabiztossággal, elbizakodottsággal nyilatkozott egy zártkörű, de előtte ismeretlenekből álló fórumon: mit tesz a pártja, ha majd megnyeri a választásokat. A hírek szerint számára a győzelem nem is kétséges, és az sem, hogy most több ciklusra is megszerezheti a hatalmat. Lehet, hogy csak a kiszivárogtatás miatt, de önellentmondásos szöveg szerint a Fidesz-elnök nem akart győzni 2006-ban, mert tudta, milyen rossz állapotban van a gazdaság. Ez azonban ma sincs másként. Vagy: Gyurcsány Ferenc nem profi politikus, mert elragadják az érzelmei, de mint látszik, az inkriminált előadásban Orbán Viktor sem volt a diplomácia nagymestere. De nemcsak ezek a mondatok hajtják a teljesen megroggyant baloldal, a kisebbségi kormányzásra kényszerült MSZP malmára a vizet: a bázis szélesítésén dolgozó Orbán Viktor „igazi arcát” most megláthatják a nyugdíjasok vagy a külföldi befektetők és az unió vezetői. Azaz, kezdődhet a riogatás, mi lesz, ha Orbán Viktor visszatér. Utolsó utáni fegyvernek látszik ez az MSZP – és talán az SZDSZ – kezében is, hiszen világos: a „gazdasági élet szereplői” már másról sem beszélnek, mint hogy milyen és mekkora csomagok kellenek a gazdaság felpörgetéséhez. Orbán Viktor pedig úgy hiszi, vállalkozói paktummal, nagyarányú győzelemmel mindez bevállalható lesz. TE

Vigyázat, megelőző

Vigyázat, megelőző csapás következik: ez nem Orbán Őszöde! Szóval, kedves szocialista és liberális politikusok, anti-orbánista kollégák, kár rágerjedni a témára, mivel az Orbán Viktor által tartott titkos (he-he) összejövetelen elhangzottak semmiféle azonosságot nem mutatnak a Gyurcsány-féle kitárulkozással. Illetve annyit mégis, hogy alkalmanként a Fidesz elnöke is erős kifejezéseket használt. De ennyi, ezzel vége a hasonlóságoknak, mivel Orbán a jövő megmentéséről, Gyurcsány meg a múlt és jelen elkúrásáról beszélt.

Tehát. Orbán Viktor elárulta a már említett titkos találkozón, amiről semmi sem szivároghat ki, hogy a Fidesz kemény kormányzásra készül. Persze nem úgy, ahogyan azt a rettegők szokták emlegetni; fehérterror, meg mit tudom én, hanem költségvetésileg. (Első körben még az szivárgott ki, hogy a négyes metró megy átmenetileg a levesbe. Második körben viszont ennek ellenkezője szivárgott ki, miszerint Orbán Viktor nem is beszélt a metróról. Kár, mert ott aztán tényleg meg lehetne fogni a pénzt, mondjuk ha totál tisztességesen készülne az egész, például.)

És akkor itt jön az a kiszivárgásrész, amivel nem értek egyet, és amire Orbán se lehet büszke - már amennyiben volt ilyen, hiszen második körben kiszivároghat még ennek is az ellenkezője -, konkrétan, hogy az ellenzék első embere szerint Gyurcsány Ferenc idióta. Szerintem meg egyáltalán nem az, sőt. Egy idiótával egyébként is előrébb lennénk, mert az ostobaságokat művelne futószalagon, míg Gyurcsány Ferenc stratégiailag megtervezetten kavarja. Ami sokkal rosszabb.

Orbán kitért a Magyar Gárdára is, aminek a jobboldal jobboldalán kevéssé fognak örülni, mivel azt mondta, hogy ha kormányra kerül, úgy fog tenni, mint Horthy a nyilasokkal: kioszt nekik két pofont, és hazazavarja őket.

Egyébként meg pontosan tudom, hogy mindebből a jövő heti pánikpublicisztikai cunamiban már csupán az fog megjelenni: Orbán hatalomátvételét követően ismét lerohasztja Budapestet, és ő lesz a második Horthy, no, meg valami pofon is el fog csattani, mert ilyen agresszív figura.

Egyébként pedig veszélyben a demokrácia.

Ja, és több pénzt az embereknek!

Orbán Viktor az USA-ba

Orbán Viktor az USA-ba látogat, mikor is Clinton elviszi egy múzeumba. Egyszer csak Viktor vezérünk felkiált:
-Nahát, egy igazi magyar puli!
Clinton:
-No Mr Viktor ez egy speciális kaukázusi fajta.
Elszontyolódva megy tovább, majd hirtelen megint felkiált:
-Na ez viszont egy igazi Hortobágyi szarvasmarha!
-No, Mr Viktor ez egy angol marha.
Teljes depresszióban megy tovább mikor is harmadszor is - ám de magabiztosan - felkiált:
-Na Bill, ez viszont tuti, hogy ez itt egy igazi magyar cigány fényképe!
-No, Mr Viktor ez egy spanyol barokk tükör...

Tartalom átvétel